Flysolo Rehabilitasyon Tıp Merkezi

UNStudio, çocukların toplumda aktif rol sahibi olması için onların tüm kabiliyetlerini destekleme misyonundan ilham alarak ve de çocukları topluma geri kazandırma konusundaki türlü çabalarının bir parçası olarak bir rehabilitasyon merkezi tasarladı.

UNStudio, çocukların toplumda aktif rol sahibi olması için onların tüm kabiliyetlerini destekleme misyonundan ilham alarak ve de çocukları topluma geri kazandırma konusundaki türlü çabalarının bir parçası olarak bir rehabilitasyon merkezi tasarladı. Çin’de rehabilitasyon için benzersiz bir yaklaşıma sahip olan, sağlık hizmeti deneyimini hem çocukların hem de ebeveynlerinin bakış açısıyla yeniden hayal eden özel bir pediatrik tıp merkezini Pekin’de tasarlamak için Flysolo ile beraber çalışmış.

FlySolo Hakkında

FlySolo Rehabilitasyon Tıp Merkezi, 0-13 yaş arası çocuklara kapsamlı rehabilitasyon hizmetleri sunarak çocukların konuşma, motor, bilişsel, dil, duyusal, sosyal ve duygusal gelişim bozukluklarını tedavi ediyor.

Pekin’in Merkezi İş Bölgesi’nin kalbine yakın olan Flysolo, sıra dışı olanı güçlendirmeye çalışıyor ve tüm yeteneklerdeki çocukları sağlık çalışanlarının, ortakların ve ebeveynlerin özverili ve tutkulu bakımıyla beraber destekliyor.

Bir klinik ve dönüşümsel araştırma merkezi olarak FlySolo, klinik uygulamaları inovatif teknolojilere ve araştırmalardaki en son gelişmelerle entegre ederek hastalara iyileşmeleri için en iyi imkanı sağlıyor. FlySolo’nun bilimsel buluşlarla beraber rehabilitasyon uzmanlığının sınırlarını zorlamaya odaklanması, toplumdaki ve ötesindeki bakım standartlarına katkıda bulunacak.

Tasarım: İşlevsel Mimari, İşlevsel Sonuçları İvmelendirir

550 metrekarelik alanda esnek fiziksel, mesleki odaların ve konuşma terapisi odalarının yanı sıra ortak olan doktor ve danışma ofisleri bulunuyor.
Tasarım, hastaların türlü yenilikçi tedavilere erişimlerine yardımcı olmak için rehabilitasyon tıbbındaki insan deneyimini göz önünde bulunduruyor. Günlük Yaşam Aktiviteleri Terapi Paketi ve Sanal Bakım Merkezi gibi fonksiyonel terapi odaları, her hasta için fonksiyonel sonuçların idrakını ivmelendirecek şekilde yapılandırılmış.

Pozitif ruhsal sağlığını desteklemek adına doğadan ve gözde çocuk kitaplarındaki illüstrasyonlardan ilham alan iç mekan, rahatlatıcı bir renk paleti ve şatafatlı müdahaleleri içeriyor. Çocuklar Merkez’i ziyaret ederken hayal güçlerini  geniş manzaralara ve gökyüzü çizgilerine adım atmak için kullanabilirler.

Sürdürülebilir ve Esnek Bir İç Mekan

Hem iç mekan konsepti hem de sirkülasyon sürdürülebilirlik ve esneklik etrafında şekilleniyor. FlySolo Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nin iç mekanında kullanılan yapı malzemelerinin çoğu LEED sertifikalı. Sıcak ve insancıl bir rehabilitasyon deneyimi, tedaviden tanıya hasta bireyin ve ailesinin yolculuğu üzerindeki güçlü bir odakla gözetiliyor.

Merkez’in gruplara, bireylere ve çeşitli hizmetlere uyum sağlaması gerektiği için, esneklik ve işlevsellik tasarımın merkezi bir özelliği olmuş. Bunu elde etmek için UNStudio; fiziksel ,psikolojik ve sosyal konular arasında denge sağlamak amacıyla, tüm alandaki gerekli kullanımları maksimuma çıkarmaya dayanan pek çok mizanpajı, Flysolo’nun doktorlarıyla, terapistleriyle ve aile danışma komitesiyle birlikte değerlendirmiş.

Kavisli duvarlar, terapi alanlarının iki katı olacak kadar geniş koridorlara sahip ve özellikle fonksiyonel bozukluğu olan veya tekerlekli sandalye kullananlar için gezinmeyi kolaylaştırmak amacıyla sezgisel, sürtünmesiz bir akış sağlıyor.

Ayrıca, esnek bölme duvarlarının birleştirilmesiyle, odaların yerleşimleri zamanla ayarlanabilir ve gelecekte Merkez’in değişen ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir nitelikte.

İyileştirici Bir Sığınak

Hasta çocukların ihtiyaçları, Flysolo Rehabilitasyon Tıp Merkezini’nin tasarımının odağı olmuş. Bazen, sağlık tesisleri çocuklarda bir derecede anskiyeteye sebep olabiliyor. Bekleme hali olumlu yöndeki dikkat dağıtımıyla desteklenmezse bu durum daha da kötüleşebiliyor. Bu nedenle tasarım, çocuğun oynama, keşfetme, hareket etme ve keşfetme ihtiyacını kapsıyor.

Etkileşim ve enerji kazandırmak amacıyla tedavi odalarının dışındaki bekleme alanlarında minik sürgüler ve interaktif oturma yerleri birleştirilmiş. Bekleyen ebeveynlerle- ailelere mahremiyet sağlamak ve çocukların oyun oynaması için küçük kuytular da sağlanmış. Genel olarak yumuşak, parlak ve doğal olan renkler birleşime başka bir katman daha eklemeye çalışırken malzeme, alan, ışık ve sirkülasyon üzerinde keskin bir odak var. Dalgayı andıran duvar grafikleri terapi odalarındaki işlevleriyle ilişkilendirilen üç renk paleti arasında geçiş yapıyor. Böylece renk, yol bulmaya ve ilhama yardımcı olmak için kullanılıyor.
Çocuk hastalar ve ebeveynleri için bir başka olası rahatsızlık nedeni, terapi seansları sırasında yaşanan ayrılık olabilir. Bu nedenle, dalgalı duvar grafiklerini taklit eden dalga şeklindeki pencereler, çocukların aşırı gözlemlenmiş hissetmeyecekleri ancak ebeveynlerinin içeriyi görebileceklerinden emin olunacak şekilde, terapi odalarının duvarlarına belirli bir yüksekliğe gömülmüş.

Umut Işığı

FlySolo’nun çocukları neşelendirici bir yer olan kimliği, geniş cepheye yansıyor. İç mekanın dalga benzeri grafikleri, girişi çerçeve içine alan cephenin kıvrımlarında yansıtılmış. Burada karmaşık bir şekilde imal edilmiş kavisli panellerden oluşan inci beyazı alüminyum çerçeve, duygusal açıdan zorlu bir yolculuğa çıkan ailelere ilham verici yeni bir olasılık mesaj iletiyor ve çocuklara bir karşılama jesti sunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın