Mimarlık firmaları ile ortak projeler yürüten Pickhobi, çarpıcı, dinamik ve modern koleksiyonuyla yaşam alanlarına estetik bir boyut kazandırıyor.
Her ölçekte ihtiyaç duyulan görsel içerikli duvar dekorasyonu kapsamında baskı – çerçeveleme yöntemlerine hâkimiyeti ve profesyonel ekibiyle Pickhobi yenilikçi tasarımlara imza atıyor. Bünyesinde barındırdığı beş farklı sunum yöntemi ile mimarların ihtiyacına cevap vererek sanat ile dekorasyonu bir araya getiriyor.
Dünyanın dört bir yanından seçkin fotoğrafçıların sanatsal eserlerini cam ve çerçeveleme yöntemi ile tablolama, canvas, diasec ve cam tablo olarak beş sunum yöntemi kapsamında geniş bir iç dekorasyon hizmeti sunuyor. Randevu ile istenen eserleri satın alınmadan önce yaşam alanlarına ücretsiz olarak taşıyor. Bu sayede mimarların üzerinde çalıştıkları alanda veya iç mimaride estetik görünüme değer veren bireylerin evlerinde eserleri görmelerine olanak tanıyor.
Pickhobi aynı zamanda Bostancı E5 yol güzergahında yer alan galerisinde özel olarak kürasyondan geçmiş seçkin eserleri sergilemeyi sürdürüyor. İç mimarlara, sanatçılara ve birlikte iş birliğinde bulunduğu veya iş birliği içerisinde olacağı dallara da düzenli olarak özel etkinlikler yapıyor. Yaptığı etkinlikler ile aynı çatı altında buluşmanın önemini vurguluyor.
Dünyanın en gizemli noktalarından estetik fotoğraflar barındıran Pickhobi bünyesinde yeni bir evrenin kapılarını aralamak mümkün.
Dünyanın önde gelen çerçeve üreticilerinin yüksek kalite polistren profillerini kullanarak, çerçeve standartlarını bir üst seviyeye taşıyor.
Tasarımcıların her bir fotoğraf için ayrı ayrı hazırladığı modern çerçeveler, uluslararası standart boyutlar, farklı renkler ve kombinasyonları ile Pickhobi yeni bir akıma da öncülük ediyor.
Fine art baskının vazgeçilmezi Hahnemühle 1584 yılında kâğıt üretimine başladı. Hahnemühle kağıtları kullanılarak basılan eserlerin yüksek kalite standartlarında, uzun ömürlü ve estetik açıdan en doğru yöntemle sergilenmesi sağlanıyor.
Üretilen eserlerin sergilenmesi ve sunumunda Belçika menşeili yansıma engelleyici Matobel marka cam kullanılıyor. Matobel camların kullanımı ile sergileme yöntemi ayrı bir boyuta taşınırken, en kaliteli görsel alımlama yöntemi kullanıcılara sunuluyor.
Pickhobi baskı esnasında arşivsel pigment mürekkepler kullanarak en doğru renk skalasını ve canlılığını her daim koruyan eserleri gün yüzüne çıkartıyor. Yaklaşık 500 eserlik seçkisiyle evlerde renk ve tasarıma uyumlu estetik bir dekorasyon bütünlüğü sağlıyor.
Pickhobi günümüz teknolojisinin zorladığı sınırları bir araç olarak kullanıyor. Bünyesinde barındırdığı son teknoloji baskı makinası HP Design Z9 Plus Pro ile eserlerin kusursuz bir biçimde sunulmasını sağlıyor.
Canvas eserlerin baskısı sırasında %100 cotton materyale HP arşivsel pigment baskı yöntemi tercih ediliyor. Alınan baskı üzerine akrilik vernik uygulanırken iki çeşit kasnak seçeneği ile canvas baskılar sunuma hazır hale geliyor.
Pickhobi bünyesinde pürüzsüz yüzeyi ve keskin hatları ile 4mm temperli cam yüzeyine UV baskı tekniği uygulanıyor. Bu yönteme yatkın olan özenle seçilmiş canlı renklere sahip fotoğraflar, cam tablolar haline getiriliyor. Duvardan 2cm öne taşıran metal askı aparatları ile sunumu boyut kazandırarak gerçekleştiriliyor.
Diasec tablolar; Pickhobi bünyesinde akrilik (pleksi) levhaya doğrudan ve kalıcı olarak uygulanıyor. Bu, dünyanın en köklü ve kalitesi kanıtlanmış yüz montaj (face-mounting) sürecidir. Fotoğraflar sınırlandırılmadan yani çerçeve içerisine sokulmadan üzeri pleksi kaplanarak alüminyuma monte ediliyor. Fotoğrafların sınırlandırılmaması eserde bir sonsuzluk ifadesi hissettiriyor. Arşivsel pigment boya ile basılan fotoğrafların üzerinin pleksi ile kaplanması yansımayı minimuma indiriyor ve canlı bir görsel yüzey oluşturuyor. Bu yöntem yüksek kaliteli görüntünün içerisinde parlak renkler ve ayrıntılı bir dokunun gözle görülür şekilde hissedilmesine yol açıyor.
Pickhobi bünyesinde kendinden yapışkanlı birinci kalite folyolara basılarak Forex’e sıvanıyor. Bu tasarım için özenle seçilmiş fotoğrafların baskıdan sonra ön plana çıkmasını artbox yönteminin sıra dışı çerçeve kısmı sağlıyor. Normal çerçeveden farklı olarak artbox profillerinin çerçeve kısmının kenarları 4 mm, derinliği ise 3 cm olduğu için şık tasarımıyla fotoğrafın organik güzelliğini ön plana çıkartıyor. Artbox yöntemi dahilinde fotoğraf camsız sergilenerek daha samimi ve ulaşılabilir bir havaya bürünüyor. Camsız kullanılan fotoğrafın üzerine laminasyon uygulanarak eserin zarar görmesi engelleniyor.