Tuna ile Ofis Sohbetleri'nin yeni konuğu Görkem Volkan Design Studio'nun kurucusu Görkem Volkan.
15 günde bir Arkitera’nın YouTube kanalında yayınlanan “Tuna ile Ofis Sohbetleri” söyleşi serisinin beşincisine Görkem Volkan konuk oluyor. Cemal Çobanoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı söyleşinin diğer konuğu Tuna Ofis Satış & Pazarlama Bölüm Başkanı ve Tuna Girsberger Genel Müdürü Mehmet Arda.
Görkem Volkan söyleşinin hemen başında eğitim sürecinden ve ofisini açma kararından bahsetti.
Park Adana
Restorasyon eğitiminde geleneksel yapı tekniği ile mimarlığın nasıl geliştiğini görmek benim için çok avantajlı oldu. Sonrasında 1 dönem Pratt’ta ama sonuçta Yeditepe Üniversitesi’nden mezun olarak mimarlık eğitimimi tamamladığımı düşünüyordum ki sonrası benim için daha heyecanlı devam etti. Lübnan’da Nabil Gholam Architects’te çalıştım. Bana tasarım şefi yardımcılığı gibi çok önemli olan bir görev verildi. İnsanlara ancak görev ve sorumluluk verildiği takdirde potansiyellerini açığa çıkartabiliyoruz. Farklı ülkelerdeki ve disiplinlerdeki eğitim sonrasında mimari pratiğimi çok iyi yönde etkiledi.
Söyleşinin ilerleyen kısımlarında Çobanoğlu’nun Görkem Volkan’a “mimarlık sanat mıdır?” sorusunu yöneltmesi üzerine şunları söyledi:
Mimarlığın icrası bir sanat gerektirir ama teoriye dikkat etmek gerekir. Bir şeyde ustalık arandığı zaman onun sonuna sanat eki getiriliyor. Bu anlamda benim görüşüm mimarlığın icrası sanat ve ustalık gerektirir. Ama ne mimar sanatçıdır ne de ortaya çıkan obje sanat eseridir.”
Starcity Outlet Cephe ve İç Mimari Renovasyon
Mehmet Arda, Art Nivo ile beraber yaptıkları “Less is a Bore” sergisinden söz ederken şunları söyledi:
“Biz bu sergiyi düzenlerken mimariyle sanatın nasıl iç içe olabileceğini ve bunu irdeleyebilecek bir çalışma yapalım istedik. Hem açılışta hem de sonrasında oldukça ilgi gördü. “
Tuna Ofis: http://www.tunaofis.com/
Görkem Volkan Design Studio (GVDS): https://gvds.com.tr/
13 yorum
dev hizmet
Hiçbir masraftan kaçınılmadı. Trimble’ın Silicon Vadisi’ndeki ofisine dahi gidildi. Resepsiyondaki hanımefendiye dert anlatmanın zor olacağı düşünüldüğünden, deskin üzerindeki naneli şekerlerden bir avuç alınarak, hızlıca kaçıldı.
(Not: Bunlar gerçekten oldu)
Çeviri sorununa yaratıcı ve eğlenceli bir çözüm olmuş. Paylaştığınız için teşekkürler!
Yalnız trimble ve google’ın 5 yıllık anlaşması bitmesi nedeniyle artık eski versiyonlar yer ekleme özelliğini desteklemİyor. 2017 pro versiyonunda farklı bir harita sağlayıcıyla bu özellik kullanılabilir.
https://goo.gl/6A52bo
elinize sağlık. sKETCH UP kitabınızı nerden bulabiliriz.?
Ben imzalı bir adet hediye ederim
maket için lazer kesime açılım çıkarma yı anlatmamışsınız. nasıl yapıldığı hakkında bilgi verebilir misiniz
Bu yazıda maket için lazer kesime açılım çıkarmayı anlatmak değil, bunu yapmak için SketchUp kullandığımıza değinmiştim. Bunun için başka bir yazı gerek. Özel olarak konu etmek gerek.
En azindan hangi komut veya plugin uzerinden yapildigini soylerseniz kendim arastirabilirim. Tesekkurler
Unwrap and flatten faces plugini üzerinden yapabilirsiniz
çok teşekkürler 🙂
Ben cevap vermeden Kübra Hanım cevap vermiş. Teşekkürler. Ben yazıyı yazayım bari.
Şimdilerde teknoloji ve tasarım derslerinin gözdesi olan bu programı öğrencilerimizin daha rahat kullanabilmesi için türkçe yama veya ortaokul seviyesinde daha basit anlatım dilinde kaynaklara acil ihtiyaç mevcut.Talep çok arz yok.
sketchup ın 2015 sürümü için çalışıyormuş sadece. bilidğiniz başka bir yol varmı acaba