İsviçre’de Akıllı Bir Bina: Mobility Hub Zug Nord

Hosoya Schaefer Architects İsviçre’nin Zug şehrinde bir otopark, perakende ve kamusal alanlar içeren bir mobilite merkezi olan Mobility Hub Zug Nord (MHZN)'u tasarladı.

Şehrin teknoloji üssü TechCluster Zug’un ve Zug Nord kentsel bölgesinin girişinde yer alan mobilite merkezi MHZN, TechCluster çalışanları ve halk için park alanının yanı sıra bisiklet, scooter, otobüs veya gelecekteki bir otonom servis aracına transfer seçenekleri sunacak şekilde tasarlanmış.

Bina, fotovoltaik pergola, bölge enerji şebekesine bağlantı, şarj istasyonları ve otonom park eden araçlar için esneklik gibi geleceğe yönelik teknik detaylarla donatılmış.

MHZN’de ziyaretçilerin, onları ya teknoloji üssüne ya da şehre götürecek olan sürücüsüz bir otobüse binmeleri de planlanmış. Buna ek olarak, otopark kullanıcılarının ulaşımlarını tamamlayabilmeleri için istedikleri zaman e-bisiklet veya e-scooter kiralayabilmeleri sağlanmış.

Bunlar gibi iyi düşünülmüş konseptlerle, MHZN’nin akıllı bir bina olması planlanmış. Merkez içinde bir yapı market ve bir bistro da tasarlanmış. Proje, V-Zug fabrika sahasını çeşitli aşamalarda kentsel endüstri için geleceğe yönelik bir konuma dönüştüren TechCluster Zug geliştirme projesinin bir parçası olarak hayata geçirilmiş.

Binanın cephesi güneşten korunma ve mahremiyet sağlamak üzere, sürdürülebilir bir malzeme olan ince ahşap tabakalardan yapılmış bir kaplama ile kaplanmış. 2.254 m²’lik ahşap yüzey için İsviçre ormanlarından toplanan yaklaşık 100 m³ köknar veya ladin kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın