İspanya’da Tütün Kurutma Ambarlarından İlham Alan Bir Stüdyo

İspanya’da Tütün Kurutma Ambarlarından İlham Alan Bir Stüdyo

Antonio Cayuelas tarafından tasarlanan, Otura köyünde yer alan sanatçı stüdyosu Soledad Sevilla, Vega de Granada'nın kırsal mimarisine, özellikle de tütün kurutma ambarlarına duyulan ilgiyle on yıl önce başlayan yaratıcı bir süreçten doğuyor.

Kuzeye bakan, ana ve yardımcı olmak üzere iki uzunlamasına alana bölünmüş, küçük bir arazi parçası üzerinde konumlanan ve zeytinliğin olduğu bir düzlüğe açılan hacim, güneyde, yakındaki kurutma ambarlarına benzer ancak daha belirgin bir geometriye sahip üçgen bir paravanla kendini yaz güneşinden koruyor.

Stüdyo ve kurutma alanı olmak üzere iki yapı arasındaki bağlantı, hem mimarın hem de sanatçının araştırmasının geometrik ve biyografik yolculuğunu temsil ediyor.

Binanın ana bölümü kanat şeklindeki çatı ile örtülmüş ve kuzey ışığını yakalamak için yükseltilmiş. Bu çatı düzlemi aynı zamanda fotovoltaik üretim için destek görevi görüyor. Paralel olarak, yan rüzgarlardan yararlanmak için gölgelik yerden güney yönünde yükseltilmiş. Seramik kafes dış cepheyi sararak yapının korunması sağlanmış ve binaya dinamik bir karakter kazandırılmış.

Endüstriyel mimarinin köksel, şiirsel ve maddesel idealleri, Soledad Sevilla’nın geçici doğasına, içine nüfuz eden ışığa ve geçen zamanın izlerine daha fazla odaklanarak sanatsal üretimini yaratmak için bir araya geliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın