Urb’den Dubai’ye 93 Kilometrelik Bisiklet Yolu Önerisi

Urb, Dubai'ye bisiklet sürücüleri ve yayalar için The Loop ismini verdiği kapalı bir yol projesi öneriyor.

Dubai’nin 3 milyon sakinini arabalardan daha sağlıklı ulaşım yöntemlerine geçmeye teşvik eden The Loop, aynı zamanda bir hiper döngü hattı da içeriyor.

“The Loop, yürüyerek ya da bisiklet kullanarak, Dubai’yi dünyanın en bağlantılı şehrine dönüştürmeyi hedefliyor.”
Urb CEO’su Baharash Bagherian

93 kilometre uzunluğundaki yapı inşa edilirse, camlı bir tüple çevrelenecek ve üzerine basıldığında enerji üretecek kinetik bir zemine sahip olacak.

“Dubai sakinleri için yürümeyi ve bisiklete binmeyi birincil ulaşım modu haline getirecek olan bu proje, yeni bir 20 dakikalık şehir projesi olacak ve iklim kontrolüyle beraber yıl boyunca keyifli bir ortam sağlayacak.”

Mimarlık ofisine göre, kentlileri arabaları bisikletlerle değiştirmeye teşvik etmek köklü bir değişim gerektirecek. Bu nedenle ofis, bu değişimin şehir sakinlerinin ihtiyaçlarını destekleyen bir altyapısın gerekliliğini düşündüklerini söyledi.

“Dubai’deki en önemli zorluk, mevcut altyapının ve kentsel dokunun, arabaların kullanımı için tasarlanmış olmasıdır. Bu sebeple, araba kullanımını odağa alan bu şehirde bisikletleri ön plana almak, şehir planlamasında köklü bir değişikliğin yanı sıra bu geçişi sağlamak için bir altyapıyı gerektirir.”

Bu düşüncelerin sonucunda gelişen The Loop projesi, spor merkezleri, oteller, eğlence ve yaşam tesisleri gibi programları birbirine bağlamayı amaçlıyor.

Şu anda araştırma ve geliştirme aşamasında olan öneri, mimarlık ofisinin gıda güvenliğini sağlayabileceğini söylediği entegre düşey çiftlikleri de içeriyor.


Proje, Dubai’nin 20 dakikalık bir şehir (kentlinin, farklı bölgelere yürüyerek veya bisikletle 20 dakikada ulaşması) olmasını amaçlayan daha geniş bir projenin parçası olmayı hedefliyor.

“Amaç, 2040 yılına kadar Dubai sakinlerinin %80’inden daha fazlası için günlük işe gidiş gelişlerde bisiklete binmeyi ve yürümeyi birincil ulaşım yöntemi haline getirmek.”

Etiketler

Bir yanıt yazın