Ahırın Çağdaş Bir Konuta Dönüşümü

Ahırın Çağdaş Bir Konuta Dönüşümü

31/44, İngiltere Norfolk'taki, kullanılmayan bir ahırı 4 yatak odalı büyük bir eve dönüştürdü.

Ev, orijinal ahırın 450 m²’lik geniş hacminin içinde iki katlı yaşam alanı yaratan sakin ve ölçülü bir dış cephe ve dramatik iç hacimlerle karakterize ediliyor.

Yerel yönetmelik, 1990’larda inşa edilen orijinal tahıl ambarının çelik iskeletinin muhafaza edilmesini şart koşmuş. Oluklu metal duvarlar ve çatıdan oluşan, çatı ışıklarıyla delinen bu yapıya, dikey karaçam panjurlardan oluşan üst düzey bir örtü eklenerek bir konut için uygun bir incelik kazandırılmış.

Evin dış cephesi, bitişikteki evlere ve araziyle aynı sınırı paylaşan, eski kiliseye karşı sade bir cephe oluşturuyor. Ana cephede fark edilebilir bir giriş bulunmuyor.

Metal ve ahşap panjurlardan oluşan sade dikey desen tüm binayı sarıyor, sadece arka cephede kırılarak arkada çift yükseklikte perde duvar ortaya çıkıyor, bu da çayırların ve gökyüzünün kesintisiz manzarasını görünür kılıyor.

Palmiye ağaçları ve olgun bir zeytin ağacının bulunduğu bir peyzaj içinde yer alan evin tasarımında, denizaşırı tatillerin dingin atmosferinden esinlenilmiş. Tasarımın merkezinde, evin uzunluğu boyunca uzanan ve ana sosyal alanlardan erişilen 15 metrelik kapalı bir yüzme havuzu yer alıyor.

İç mekan donanımı ve malzemelerin ölçeği, ev yaşamına uyum sağlarken geniş alanlarla ilişki kuracak şekilde dikkatle ayarlanmış. Büyük boy taş ve meşe mutfak adası, sağlam bir çalışma tezgahının ölçeğine ve malzeme özelliklerine sahipken, geniş formatlı yer karoları iç ve dış teraslar boyunca uzanıyor, ahırın ölçeği ile dış yaşam alanları arasında arabuluculuk yapıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın