Kutsal Manzaralar

Küratörlüğünü Marco Delogu'nun yaptığı Sacred Landscapes sergisi, Venedik'teki San Giorgio Maggiore Adası'nda 18 Mayıs-26 Kasım 2023 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

GB. England. West Yorkshire. Calderdale. Hebden Bridge. Crimsworth Dean Methodist Chapel. 1975-1980.

Fondazione Giorgio Cini tarafından 16. Venedik Mimarlık Bienali kapsamında düzenlenen, Andrew Berman, Francesco Cellini, Javier Corvalán, Eva Prats e Ricardo Flores, Norman Foster, Terunobu Fujimori, Sean Godsell, Carla Juaçaba, Smiljan Radic, Eduardo Souto de Moura gibi 10 uluslararası mimar tarafından tasarlanan 10 şapel, halen Ada’da ziyaret edilebiliyor.

Tim Davis, Desert house, 2018

Sacred Landscapes sergisi, lagünün içinde, su, gökyüzü ve yeryüzü arasında asılı duran, sanata, yansımaya ve ruhsal deneyime ev sahipliği yapmak için ideal bir boyut olan bu mekanda, on sanatçının yapıtlarıyla bizleri mekanın kutsallığı üzerine düşünmeye davet ediyor.

Ricardo Flores, Eva Prats, Vatican Chapels ©alessandra chemollo

Don McCullin, Tim Davis, Marco Delogu, Graciela Iturbide, Martin Parr, Annie Ratti, Guy Tillim, Paolo Ventura, Vanessa Winship ve Francesca Woodman’ın, 10 şapelin yakın çevresinde, zemine yerleştirilmiş fotoğraf çalışmaları, onlarla etkileşime giriyor. Çalışmalar, araştırmaya anlam ve değer kazandıran bu yavaş süreçte, insanın ruhsal faaliyetleri ve Fondazione Giorgio Cini’nin ormanlık alanına girenlerin bakışları aracılığıyla peyzajın bir parçası haline gelen doğal unsurları tasvir ediyor.

Andrew Berman, Vatican Chapels ©alessandra chemollo

Etiketler

Bir yanıt yazın