Obaruhu ekibinin düzenlediği Topınak Atölyesi 30 Ağustos – 7 Eylül tarihleri arasında, Edirne'nin Çeltik köyünde yapılacak.
Etkinliğin tanıtım metni:
NEYİ İNŞA EDİYORUZ?
Tapınak : İbadet etmeye adanmış mekan ya da; çeşitli inanışlarda tanrı ya da tanrıça ya da yüce bir varlığın hanesidir.
Biz elementlerin rehberliğini de alarak bir tapınak inşa etmeye niyet ediyoruz, kişinin içiyle ve dışıyla bağlantıya geçebildiği dinamik bir mekan. Uzay, hava, ateş,su ve toprak elementleriyle duyularımızı kıpırdatacak toprak bir yapı inşa edilecek.
Meditasyon, dua veya kişinin kendi özüyle istediği şekilde buluşabileceği bir alanı yoğun bir dikkatle inşa edeceğimiz bir birliktelik çağrısı bu. Bu mekan, topluluğun birliğine ve gelişimine hizmet edecek bir araç.
Bu tapınağı ortaya çıkarmak için Earthbag/ Toprak Çuval / HyperAdobe tekniğini kullanacağız. Bölgenin iklimine, kültürüne ve ekolojik değerlerine duyarlı bir şekilde.
Bu atölye bu coşkuyu içinde hisseden ve kalbi genç olan herkese açık ve katılım için herhangi bir deneyim gerektirmemektedir.Haydi gel, toprağı şekillendirirken bizimle birlikte öğrenmeye, gözetmeye ve şifalanmaya katıl.
İçinizdeki dinamik ve yaratıcı enerjiyi ortaya çıkarmak için 9 günlük bir atölye çalışması. İçimizdeki ve çevremizdeki ana elementleri, keşfetmek, deneyimlemek ve onları güçlendirmek için bir davet. Atölye boyunca oynayacağımız topluluk oyunları, danslar ve elementler çevresinde yapacağımız ritüeller, doğal malzemeler ve özümüzle olan güçlü bağı hatırlamamıza yardımcı olacaklar.
SEZGİSEL DOĞAL YAPILAR HAKKINDA
Tüm yaşayan organizmalar kendi yaşam alanlarını oluştururlar. Ve bu süreçte kendi yaşam şekillerinin ve oluşturdukları yaşam alanlarının çevreleriyle bir bütünlük içinde olmasını sağlarlar. Bunu başarmak için farklı türler kendi özel farkındalıklarını geliştirmişlerdir. Hayvanlarda bu süreç içgüdüsel olarak işlerken insanlarda daha sezgisel ve düşünsel gerçekleşiyor.
Yuva, bir barınaktan daha fazlasıdır; ruhsal, fizyolojik ve zihinsel refahımızı besleyebilme kapasitesine sahiptir. İyi tasarlanmış bir alan hem topluluk buluşmalarına hem içe dönüşe hizmet edebilecek bir mekan olarak davranabilir.
Bir çoğumuz, doğada veya şehirde, çevresiyle konuşan, pozitif titreşimleri davet eden, bizimle oyuncu bir ilişki kuran bir “yuva”ya dair derin bir istek duyuyoruz. Sizi, bazı metotları ve ritüelleri birlikte deneyimleyebileceğimiz canlı bir yaşam alanı niyetiyle bir yolculuğa davet ediyoruz.
Atölye saman, toprak ve su gibi farklı malzemelere dokunabileceğiniz, onları hissedebileceğiniz, kullanabileceğiniz ve onları kullanışlı bir proje için farklı tekniklerle uygulayabileceğiniz, pratik gösterimler üzerine kurulu olacak. Uygulamalı çalışmayla birlikte, aşağıdaki başlıklarda teorik sunumlar da yapılacak.
– Ev nedir? : Fiziksel ve manevi olarak ev yapımı
– Biyo-Mimari : Arazide yer seçimi, malzeme seçimi, iklime uygun verimli ve sürdürülebilir tasarımlar
– Vaastu Shastra : Evren ile uyumlu kadim Hint tasarım sanatı
– Toprak Yapılar : Teknikler ve dünyadan örnekler
– Doğal malzemeler ile uygulamalar:
– Doğal malzemeler ile tanışma
– Toprak torbalar ya da hiper-kerpiç ile kubbe
– Sıva ve heykel çalışmaları
Katkı Payı & Konaklama & Detaylar :
Konaklama;
***1 ağustos 2017 tarihinden önceki kayıtlarınız için – 900TL
***Eğer paylaşımlı odalarda kalmak isterseniz ekstra 250TL ile odalarda da kalabilirsiniz.
*Atölye İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde olacaktır.
* Eğer mümkünse önerilen katkı payından biraz daha fazlasını verip ihtiyacı olan katılımcılara burs imkanı sağlayabilirsiniz. “Damlaya damlaya göl olur”
* Eğer önerilen katkı payı bütçenizi aşıyorsa, ekiple iletişim kurun.
* Katılımcılar çalıştay mekanlarına ulaşımlarından kendileri sorumludur. Atölyeye kayıt yaptırdıktan sonra atölye mekanına erişim bilgileri sağlanacaktır.
*** Kayıt ve sorularınız için:
Mail: obaruhu@gmail.com
Tel: +90 539 883 61 00