Kara ve Denizin Buluşma Noktasında Yer Alan Bir Restoran: Dunas

Belçika'nın Knokke-Heist kentinde kara ve denizin buluşma noktasında yer alan bir restoran olan Dunas, kıyı şeridini süsleyen kum tepelerinden ilham alıyor.

Fotoğraflar: Cafeine

Grain Design Office tarafından tasarlanan Dunas, kum tepelerinin adını almasının ötesine geçerek iç mekanı, Kuzey Denizi’ni yansıtan doğal unsurların ve renk tonlarıyla uyumlu halde.

İçeri girdiklerinde konukları büyüleyici bir mekan karşılıyor. Resepsiyon alanında, Belçika göztaşından resepsiyon masası, kumul otlarının kullanıldığı tavan ve güneşin gün içerisindeki renklerini alan bir aydınlatma armatürü bulunuyor.

Mekana doğru ilerledikçe ambiyans, denizin dalgalarını yansıtacak şekilde değişiyor. Duvarlar bu dalgaları yansıtarak, müşterilere görünmeyen bir deniz tabanı boyunca rehberlik ediyor.

Bu yolculuğun ortasında, Avrupa ladini dokunuşları, gemileri anımsatan eskitilmiş pirinç ve bakır malzeme kullanımı ve okyanusun cazibesini yakalayan Pierre Frey imzalı zemini kaplayan geniş bir halı dahil olmak üzere kıyı şeridi anlatısı ortaya çıkırılıyor.

Maviler ve grilerden yeşillere ve davetkar bejlere kadar, iç mekan kıvrımlı formları ile yumuşak geçişler ortaya çıkarılıyor.

Prekast betondan tezgahlar davetkar bir şekilde kıvrılıyor ve yemek alanlarını bir inziva duygusu içinde sarıyor. Bu, mahremiyet ve açıklık arasındaki eğlenceli diyalog alanın kalbindeki açık bar ile keskin bir tezat oluşturuyor.

Deniz kabukları kalıntılarının döşemede kullanılması gibi doğadan unsurlar içeren iç mekan tasarımının detaylarında ana tema pekiştiriliyor.

Benzer şekilde, özel yemek alanında tavan ve duvarlarda akustik sıva, Haberdashery tarafından tasarlanan bir kuş sürüsünden ilham alan avize ve tasarım ofisine ait özel yapım masa kullanılmış.

Bu metaforik atmosferi yaratabilmek için açık ve kapalı alanlar, yumuşak ve pürüzlü dokular, yüksek ve alçak oturma seçenekleri bir denge duygusu ortaya çıkarıyor.

Hans-Agne Jakobsson’un vintage aydınlatması ile süslenmiş yarımada şeklindeki DJ kabinini, konukları hem mutfak hem de estetik zevklerle yankılanan bir dünyaya bağlayan bir dokunuş sağlıyor.

Dunas’ta yemek yeme deneyimi, Kuzey Denizi’nde bir yolculuğa benzetilerek tasarlanmış. Konuklar kendilerini bu büyüleyici alanın sürekli gelgitleri içinde sakin bir an olan dalgalarından birinde buluyorlar.

Etiketler

Bir yanıt yazın