GCA Arquitectes tarafından hayata geçirilen projenin amacı, 1960’ların tutarlı cepheleri ve strüktürü ile modern yaşamın yeni gerekliliklerine denk düşen bir bina tasarlamak olmuş.
Geçirgen bir cephe yoluyla yeniden tasarlanan proje, Barselona’daki Eixample bölgesinin klasik mimarisi ile bir diyalog yaratıyor.
Yapısal olarak proje her kata iki apartman dairesi düşecek şekilde yeni bir düşey sirkülasyon aksı ve avlu meydana getirerek binanın çekirdeği yeniden düzenlenmiş. Bütün güneş alan kamusal alanlar Ausiàs March sokağına bakan cepheye ya da bloğun iç avlusuna konumlanmış. Bütün dairelerdeki daha özel alanlar ise çapraz havalandırma yaratarak yeni merkez avluya açılıyor. Bu yolla yapı tipik gölgeli geçiş yol tipolojisinden kaçınıyor.
Yerleşimlerin dağılımı, mobilyaların tasarımları sayesinde gizlenen mutfak ekipmanlarını barındıran merkezi bir eleman etrafında dönüyor ve bu merkezi elemanı bir buluşma noktası, çalışma alanı ya da sadece bir dağılım holü olarak işlev gösteren çok yönlü bir mekana dönüştürüyor.
Oturma ve yemek alanları gibi evdeki çoğu ortak alan en çok ışık alacak şekilde bütün bir cepheye yaslanıyor. Güneydoğu yönüne bakan ana cephedeki ahşap panjurlar, odaların mahremiyetini ve güneş kontrolünü sağlamak yanında ışığın ve gölgenin yaptığı anlamlı hareketleri meydana getirirken iç ve dış mekan arasındaki dinamik ilişkilere izin veriyor.
Taş ve ahşap hem kaplamada hem de döşemede kullanılan iki malzeme olurken bütün projeye yol gösterici bir akış oluşturuyorlar. Evin iç mekanlarında, tüm tasarımın sadeliğini güçlendiren renklerini ve hassas dengesini kurmak amacıyla meşe ve beyaz Carrara mermeri kullanılmış.
Taş ve ahşap ikiliği dış cephede olduğu kadar hem evlerde hem de ortak kullanım alanlarında proje boyunca kullanılmış.
Kütlenin ve boşluğun kompozisyonu ve oranları, dokular, malzemeler ve ahşap panjurların dikey tasarımı iç mekandaki dağılıma sade bir tepki sağlayan tasarım enstrümanları olmuşlar. Proje modern yaşamın teknolojilerini kullanırken aynı zamanda zarif, zamansız ve sade bir yolla çevredeki binalara entegre oluyor.