Uçsuz-Bucaksız Manzarayla Dolu Otel

Atelier de Arquitectura, Portekiz'in Belmonte kentindeki Serra da Esperança'nın tarih ve uçsuz bucaksız manzaralarla dolu kırsal bağlamında, doğaya saygılı bir otel tasarladı.

Fotoğraflar: Ivo Tavares Studio

Tasarımın amacı, “Portekiz’deki Belmonte şehrinin kırsal kesiminde bulunan Cova de Beira dağının, peyzaj, mimari ve tarihi mirasına saygı duyan proje geliştirmek” olarak benimsenmiş.

Mevcut yapıların ve peyzajın, korunması ve restore edilmesinin yanı sıra alanın mimari karakterine ve doğal güzelliklerine saygı çerçevesinde yapılan turistik yenilemeler aracılığıyla bu amaca ulaşılmış.

Böylelikle anıların bir arada bulunması, bütünleşmesi ve örtüşmesiyle dolup taşan bir proje yaratılmış. Bu yapılırken de geçmiş ve miras unutulmadan Kırsal Alanlarda Turizm kapsamında Casa de Campo Parkı için yeni donatılar hayata geçirilmiş.

Proje sürecinde, “Casa de Chandeirinha”yı iyileştirmek ve bazı çevre yapıları özünden koparmadan turistik komplekse entegre hale getirmek üzerine çalışılmış.

Yapılan müdahaleler; kompleksin gelişmesini, refah düzeyinin iyileşmesini ve kişisel kullanıma özel, bağımsız -aynı zamanda da fiziksel ve görsel olarak mevcut arazi ve yenilenen kompleks ile bağ kuran- alanlarla işlevsel bir iç işleyiş yaratılmasını sağlamış.

Ana binadaki orijinal yapılandırma (planlama, yükseklik) ve ana granit duvarlar karakteristik özellikleriyle birlikte korunmuş. Eski ve parçalanmış çatı yeniden planlanmış. Sıvalar, derzler, çimento duvarlar ve bir miktar bozulma gösteren diğer malzemeler ise yenilenmiş.

Çevredeki ve yapının içindeki bitki örtüsü de korunmuş. Böylece yapının orijinal dili kaybedilmemiş ve yalnızca çıplak beton, ısıl işlem görmüş ahşap ve doğal çinko kaplama benzeri unsurların eklenmesi gibi daha çağdaş nitelikteki incelikli müdahalelerle yapı zenginleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın