Victoria Dönemi Binasının Yaratıcı Dönüşümü

Victoria Dönemi Binasının Yaratıcı Dönüşümü

Trellik Design Studio, Doğu Londra'da Victoria Dönemi’nden kalma bir binayı yaratıcı bir topluluk alanına dönüştürdü.

Trellik Design Studio, bir zamanlar fotoğraf ajansı ofisi olarak kullanılan binayı aydınlık ve keyifli bir karma kullanım alanına dönüştürdü.

Londra’nın doğusunda bir mahalle olan De Beauvoir Town’da yer alan proje, binayı East End’in yaratıcı topluluğuna açık bir ortak çalışma stüdyosu, yapımcı atölyesi ve kafe olarak yeniden yapılandırdı.

Trellik Design Studio’nun kurucusu Fransız-İngiliz mimar Jean Dumas, “toplum katılımı ve disiplinler arası iş birliği ruhuyla” mekanı yenilemek amacıyla 2019 yılında Victoria Dönemi’nden kalma küçük terası satın aldı.

Trellik Design Studio’nun eğlenceli mimari yaklaşımını somutlaştıran binanın ilginç iç mekanı, doğal malzemeler ve renkli vurgulardan yararlanan ev gibi bir estetik sunuyor.

Dumas, “Dinamik, evden uzakta bir işyeri sunan tipolojiyi yansıtmak için alanı kasıtlı olarak samimi tuttuk” diyor.

“Pandemi sonrası çalışma kültürü, burada hiçbir günün aynı olmadığı anlamına geliyor.”

Tasarım, Victoria Dönemi yapısının ham karakterini ve cazibesini koruyor. Orijinal ahşap kirişler restore edilip açığa çıkarılırken dış yalıtım ve yeni çatı kaplaması karakteristik iç mekanda bozulmaya neden olmadan monte edilmiş.

Bu yaklaşım tavan yüksekliğini açmış ve yeni çatı pencerelerinin eklenmesi, eski binanın karanlık girintilerine çok ihtiyaç duyulan doğal ışığı filtreliyor.

Binanın girişi ziyaretçileri çok işlevli bir zemin kat kafe ve etkinlik alanına yönlendiriyor. Bu kat, şu anda doğal kumaş boya atölyesi olarak kullanılmakta olan bir yapımcı atölyesine iniyor.

Trellik Design Studio, binanın orijinal merdivenlerini korumuş çalışma alanlarına giden merdivenler canlı bir kobalt mavisine boyamış.

Lazer kesim delikli çelik kullanılarak inşa edilen çelik bir asma kat kafenin üzerinde yükseliyor ve ışığın zemin kat seviyesine nüfuz etmesini sağlıyor.

Çok amaçlı asma kat, bir mola alanı, bir kütüphane ve sergiler ile küçük pop-up mağazaları barındıran bir alan olarak işlev görüyor. Binanın birinci ve ikinci katları, ortak alanlardan ayrı, özel ortak çalışma alanlarına ev sahipliği yapıyor.

Trellik Design Studio, tasarım yaklaşımında geri dönüştürülmüş kumaşları önceden var olan malzemelerle kontrast oluşturacak şekilde kullanmayı tercih etmiş.

Malzemelerin yeniden kullanımı konusunda kararlı olan Trellik Design Studio, binanın orijinal ahşap zeminini korudu ve eski döşeme kirişlerini raf olarak yeniden kullanmış.

Mimarlık ofisi ayrıca fotoğraf ışık kutularını kurtarmış ve modifiye etmiş, enerji performansını artırmak için LED armatürler eklemiş.

Projenin tamamında, yerel zanaatkârlar ve tedarikçilerden oluşan bir ağ, el yapımı kontrplak masalar, “Bianco London Plane” Foresso mutfak tezgahı ve yosun ve ezilmiş şarap şişeleri kullanılarak yapılan lambalar da dahil olmak üzere eklektik iç paletin oluşturulmasına yardımcı olmuş.

 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın