Connecticut’ta Yivli Prekast Taş Cepheli Bir Müze

Fotoğrafçı: Tim Hursley

Fotoğrafçı: Tim Hursley

Fotoğrafçı: Tim Hursley

Fotoğrafçı: Tim Hursley

Fotoğrafçı: Tim Hursley

Fotoğrafçı: Tim Hursley

Fotoğrafçı: Tim Hursley

Fotoğrafçı: Tim Hursley

Fotoğrafçı: Tim Hursley

Connecticut’ta Yivli Prekast Taş Cepheli Bir Müze

Eskew Dumez Ripple, Connecticut’taki Bruce Museum'un cephesini yerel taş ocaklarını ve yekpare taş kütlelerini hatırlatacak şekilde doğal taş ile kapladı.

Greenwich’te bulunan müze, çok disiplinli bir sanat, bilim ve doğa tarihi sergisi koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

Ek bina doğrudan müzenin Viktoryan tarzı bir ev olarak 1853’te inşa edilmiş orijinal binası ile birleşiyor. Yapı ilerleyen dönemde sahibi Robert Moffat Bruce tarafından Greenwich Kasabası’na müze olarak kamuya devredilmişti.

Müzenin alanını iki katından fazlasına çıkaran ek yapı, yeni karşılama alanının yanında, üç katlık galeri, sergi ve depolama alanını da içinde barındırıyor.

İki binanın arasına iç ve dış mekanları birleştirmesi ve parkın izini müzeye taşıması amacıyla bir merkez avlu yerleştirilmiş. Ek bina yivli taştan cephesiyle çevredeki manzaradan yararlanıyor ve iç mekana doğal gün ışığı alınıyor.

Müze, geceleri taşların arasındaki kesiklerden içeriden gelen ışıkla bir fener gibi parlıyor. Işık oyunlarıyla canlandırılan dış cephenin görünümü, güneşin gün içinde ve yılın belirli gökyüzündeki konumuna göre çarpıcı biçimde değiştiriyor.

Cephe, paslanmaz çelik çerçeveye asılmış bir dizi prekast parçadan oluşuyor. Tasarım ekibine göre, müzenin enerji ihtiyacını azaltmaya yarayacak hava geçirmez ve enerji tasarruflu bir cephe sistemi sağlıyor.

Ziyaretçiler binaya bir dizi cam kapı ve pencerenin arasından giriş yapıyor. Girişin üzerinde, cephenin taş kaplaması, camdan oluşan merkezi bir bölümü örten bir perde görevi görüyor. Zemin kat boyunca ilave camlı açıklıklar serpiştirilirken, binanın en üst katındaki galeri alanlarına da birkaç resimli pencere yerleştirilmiş.

Lobi, çift kat yüksekliğindeki alanlar ve açıklıklar aracılığıyla yukarı doğru takip edilebilen merkezi bir ahşap merdivene açılıyor. Galeriler, depolama ve dinlenme alanları mekânın her iki yanında kanatlar oluşturacak şekilde yerleştirilmiş.

Müzenin ek galeri alanları, konferans salonları ve workshop alanları içerek en üst iki katı, iç mekandan orijinal binaya bağlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın