İstanbul Emaar Square AVM’de yer alan Mlouye mağazası, Acararch tarafından tasarlandı.
Mlouye, rasyonalist bir tasarım vizyonuna sahip; çanta, ayakkabı ve çeşitli aksesuar ürünlerini kullanıcıların beğenisine sunan bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Kendi deyimleriyle, endüstriyel tasarım ve modayı birleştirerek insanların yaşamlarını iyileştirmeyi hedefliyorlar. Ofisimizin tasarımını ve uygulamasını yürüttüğü markanın Türkiye’deki ilk şubesi olma özelliği taşıyan Mlouye mağazası, İstanbul Emaar Square AVM’de açık alanda konumlanıyor.
Mağaza, markanın tasarım dilinin bir yansıması olarak ele alındı. Mağaza içerisinde satış alanı, yönetim ofisi, kitchenette ve depolama alanları yaklaşık 155 m² bir hacimde organize edildi. İç mekanın tamamı nötr ve gereksiz detaylardan arındırılmış bir şekilde kurgulandı. Tasarım süreci boyunca ürünlerin ölçek fark etmeksizin birer mücevher gibi vurgulanması ve tasarımın ön plana çıkmadan mütevazi bir biçimde buna imkân sağlaması hedeflendi. Tasarım süreci boyunca, mağazaya gelecek müşterilerin ürünlerle kurduğu ilişkide konsantrasyonunu bozacak her türlü dış etkiden onları uzaklaştırmak ve müşterilerin yaşayacağı deneyimi maksimum seviyede tutmak hedeflendi. Mağazanın ana bölümünde, çapraz bir duvarla mekanı içeriye doğru daraltan ve odak noktasını satış alanına çeviren bir mekan organizasyonu tasarlandı. Tavandan kopuk, kavisli bir formda tasarlanan iç duvar ve duvarın önüne eklenen oturma birimiyle birlikte ürünlerin sergilendiği ada tezgahı ön plana çıkarken aynı zamanda duvarın arka kısmında bir yönetim alanın oluşması da sağlandı. Yönetim ofisi bir bakıma gizli kalırken diğer tarafta kütle içerisindeki satış alanıyla dolaylı bir bağ kurması sağlandı ve ana mekandan kopuk kalması engellendi. Mekanı sınırlayan ışıklı cam duvarla birlikte mağaza içinde kullanılan aynalar mekanın derinlik algısını değiştirdi. Mağazada kullanılan sıralı lineer aydınlatmalar sayesinde mekanda satışa sunulan her ürünün üzerine homojen ışık dağılımının olması hedeflendi.
Mlouye mağazası konum itibariyle; AVM’nin giriş koridoru istikametinde ve ritmik olarak kolonlarla bölünen diğer mağazalardan biriydi. Bu nedenle cephe tasarımına çevresindeki kolonlar da adapte edildi. Mağazanın cephesi, dışardan bakıldığında projenin iki katlı gibi algılanması için tasarlandı ve yüzeyinde tavanla birleşerek üçüncü boyuta ulaşan kavisli formda yapı elemanı kullanıldı.
1 Yorum
dikkatleri urunlere odaklandıran bir tasarım diyelim.aslında duz ve odaklandırıcı bir tasarım dır ve yanısıra eklenecek bir yanı yok gibi.teşekkurler.