8. Ulusal Deprem Mühendisliği Konferansı

İnşaat Mühendisleri Odası ve Türkiye Deprem Vakfı Deprem Mühendisliği Komitesi 11-15 Mayıs tarihleri arasında İTÜ Maçka Mustafa Kemal Amfisi’nde 8. Ulusal Deprem Mühendisliği Konferansı’nı düzenliyor.

Bir yandan yeni yapı sistemlerinin tasarımı, diğer yandan mevcut yapıların onarım ve güçlendirilmesi yeni bilgiler ışığında tartışılarak uygulamaya aktarılması deprem mühendisliği açısından dikkate alınması gereken bir konu.

Deprem Mühendisliği Konferansı aracılığı ile akademisyenler ve uygulama alanında çalışan meslek insanları arasında bir köprünün kurulması, araştırma ve uygulamanın birlikte yürütülmesi ve depremlere karşı daha güvenli bir yapı stokunun ortaya çıkarılması da hedefleniyor. Deprem Yönetmeliği’nin güncellenmesi çalışmalarına da 8. Ulusal Deprem Mühendisliği Konferansı’nda çağrılı konuşmacılarla yer verilecek. 8. Ulusal Deprem Mühendisliği Konferansı’nda yurtiçi ve yurtdışından konusunda uzman çağrılı konuşmacılar yer alacak. Konferans kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Mustafa Erdik onuruna da özel oturumlar düzenlenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın