Salt Araştırma Fonları 2013-2023 E-Yayını

Salt Araştırma Fonları tarafından 2013-2023 yıllarında desteklenen araştırmaların dökümünü sunan e-yayın erişime açıldı.

Garanti BBVA tarafından kurulan Salt’ın, bilgi üretimi ve paylaşımını desteklemek üzere 2013’ten bu yana sürdürdüğü Salt Araştırma Fonları’nın onuncu yılı için hazırladığı e-yayın PDF formatında erişime açıldı. 2013-2023 yıllarında desteklenen 74 projenin dökümünü içeren yayın, araştırma çıktılarının süreç içerisindeki gelişimine dair bir izlek sunuyor.

Salt Araştırma Fonları sunumları, Salt Galata, 2022; Fotoğraf: Mustafa Hazneci

Sanat, mimarlık ve tasarım ile kent, toplum ve ekonomi tarihi incelemelerine odaklanan Salt, disiplinlerin kesişim noktalarında birlikte öğrenme ve tartışmaya açık bir ortam oluşturmuş; geliştirdiği kaynaklar ve ürettiği programlarla bu zemini sürdürülebilir kılmayı hedeflemiş. Bir kültür kurumu olarak farklı alanlardan araştırmacılara kendi merak, sorgulama ve anlamlandırma yolculuklarında eşlik etmeyi önemsemiş. Yerel ve bölgesel hafızaya katkıda bulunan kaynakları Salt Araştırma bünyesinde bir araya getirip ücretsiz erişime sunarak bağımsız bir üretim alanı meydana getirmiş. 2013 yılında başlattığı Salt Araştırma Fonları ile araştırmacıların göz ardı edilen tarihler üzerine özgün yaklaşımlar getirerek bilgi üretmesini ve kurumun bünyesindeki birikimleri değerlendirmesini amaçlamış. Akademi dışına da açık nadir desteklerden biri olan Salt Araştırma Fonları, her yıl yeni araştırmaları kamuyla buluşturmaya ve katılımcıların katkılarıyla şekillendirmeye, araştırma yöntemlerini geliştirirken çok yönlü bir etkileşim ağı kurmaya imkân tanımış; yeni öğrenme modellerini, yaratıcı ve özgür bakış açılarını teşvik etmiş.

Salt Araştırma Fonları sunumları, Salt Galata, 2017; Fotoğraf: Mustafa Hazneci

Salt Araştırma Fonları, birlikte düşünme, eleştirel bakma ve etkileşime yönelik davetini her sene yeniliyor. Bu yıl Salt Araştırma’ya eklenen arşivler ile gelecek dönemlerde grafik tasarım ve sinema gibi yeni araştırma alanlarına kapı aralanması; genç araştırmacıların geçmiş mirası güncel veriler ışığında yorumlayan çalışmalarına yönelik daha geniş kapsamlı bir buluşma zemini oluşturulması hedefleniyor.

Salt Araştırma Fonları sunumları, Salt Galata, 2016; Fotoğraf: Mustafa Hazneci

Etiketler

Bir yanıt yazın