Geleneksel Bir Zanaatın 3 Boyutlu Canlandırması

YI+MU, Hunan eyaletindeki Çin Tujia Kadife Müzesi'nin girişine bir enstalasyon tasarladı. Yapı, 2006'dan beri ülkenin somut olmayan kültürel mirası olarak kabul edilen Tujia Kadife zanaatına adanmış bir müze.

Xilan Kapu veya Tujia Kadife olarak bilinen zanaat, Tujia halkının geleneksel bir el sanatı. Bu zanaat, kenevir veya pamuk örgü ipliği kullanılarak ahşap bir tezgahta dokunuyor. Kalın, çok renkli dolgun iplikler olarak kullanılıyor ve bu ipliklerin oluşturduğu desenleri taklit ediyor.

Xilan Kapu’yu üretmek için gereken 30’dan fazla adımı tamamlamak, bu desenleri dokuyan Tujia kadınları için basit bir iş çünkü bu teknikleri çok genç yaşlardan itibaren öğreniyorlar. Bu nedenle, YI+MU’nun çalışması, desenin sembolik üç boyutlu bir taklidi.

YI+MU tarafından tasarlanan Tujia Çiçeği, müzenin ana alanında inşa edilmiş devasa bir enstalasyon. 8 metre genişliğinde, 13 metre yüksekliğinde ve 8 metre derinliğinde.

Toplamda 150.00 metre kırmızı kadife ipliği kullanılarak yapılmış. Yüksekliği ziyaretçileri daha yaklaşmaya ve binlerce yıldır sessiz kalmış bu geleneksel zanaati keşfetmeye zorluyor. İpler, 20 çelik çubuk çerçevesine sabitlenmiş ve tarihi desenden esinlenen elmas şeklini oluşturuyor.

Proje, etrafındaki alanı renk, konum, kullanışlılık vb. öğelerin kombinasyonu sayesinde daha değerli hale getiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın