Prag’da Bir Heykeltraş İçin Açık Planlı Bir Ev ve Çalışma Alanı

Neuhäusl Hunal, Prag'da bulunan daireyi yenileyerek, heykeltıraş ve cam ustası Vladimír Bachorík için açık planlı bir ev-çalışma alanı tasarladı.

Neuhäusl Hunal, iç mekanları bölmek, açıklık ve akıcılık hissi yaratmak amacıyla kapıların yerine kavisli yarı saydam cam bölmeleri tercih etmiş.

Mimarlık ofisi, zemin alanını maksimuma çıkarmak için taşıyıcı olmayan tüm elemanları kaldırmış. Yaşam ve çalışma alanlarını kesen tek bir taşıyıcı beton duvar bırakmış. Ardından üç U profilli cam bölme, bir giyinme odası, depolama alanı ve mutfak içermek üzere kullanılmış, geri kalan zemin alanı esnek bir şekilde kullanılabilir hale getirilmiş.

Banyonın iç mekanında beyaz seramik fayanslarla kaplanmış bir duş yer alıyor. Bu arada, sanatçı için bir çalışma alanı olarak da hizmet veren mutfakta aynı seramik fayanslar kullanılmış.

İç mekanda kullanılan malzeme paleti, soyulmuş beton duvar, yarı saydam paneller ve seramik fayansların yanı sıra, beyaz sıva duvarlar ve gri tonlu kauçuk zemin… Minimalist iç mekanda metal mobilya ve raflar kullanılmış, küp şeklindeki kaide üzerinde Bachorík’in cam işleri sergileniyor.

Gündüz ışığı, dairenin her iki ucundaki mevcut pencerelerden içeri sızıyor ve cam bölmeleri delip parlak bir iç mekan oluştururken, dikkatlice yerleştirilmiş şerit ışıklar ve spot lambalar yapay aydınlatmayı sağlıyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın