Brüksel’de Bol Işıklı, Aydınlık Bir Ev

Mamout, Brüksel'deki bir şehir evini daha verimli, aydınlık kullanım alanlarına sahip olacak şekilde yeniledi.

Brüksel’in kuzeydoğusundaki Koekelberg’de bulunan dört katlı tuğla ev, yenilemeden önce karanlık ve verimsiz alanlara sahipmiş.

Mamout, tüm alanı yeniden düzenlemek yerine, çift kat yükseklikte, yukarıdan ışık alan bir avlu oluşturarak evin merkezini açmış.

Bu değişim, birbirine bağlı iki bina etkisi yaratıyor ve bu iki binayı birbirine bağlayan soluk mavi bir metal merdiven bulunuyor.

Merdiven, ev sahibinin kendi evini içeren iki alt katı birbirine bağlıyor, evin önündeki mevcut bir merdiven ise üst iki seviyeye erişim sağlamak amacıyla kullanılmış.

Avluda, duvarlardaki mevcut açıklıklar iç pencere veya balkon olarak yeniden hayal edilmiş, bu sayede birinci kattaki yatak odalarından zemin kattaki oturma, yemek ve mutfak alanları görülebiliyor.

Evin arka kısmında, kavisli cam duvarlı bir bahçe odası, açık hava oturma alanına ve bir mevcut depoya kadar uzanan çimenle çevrili bir avluya bakıyor.

Evin önünde ahşap zeminler bulunurken, arka kısımda fayans kullanılmış, avlu ise karşıt bir fayans kaplamayla belirginleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın