16. Yüzyıldan Kalan Santa Clara Manastırı’nın Restorasyonu

İspanya'nın Jaén şehrine bağlı Beas de Segura'da bulunan, 16. yüzyıla ait Santa Clara Manastırı'nın restorasyon ve renovasyon çalışmaları tamamlandı.

16. yüzyıla ait olan bu kompleks, 1835’te kapatılmış, sonrasında izleri silinmiş ve zamanla unutulmuş.

Restorasyon süreci uzun ve titiz bir belgeleme sürecini gerektirdiği için tasarım, eklemeler yerine çıkarmaya odaklanmış ve müdahalenin yönünü mevcuttaki ögeler belirlemiş.

Mimar Pablo Manuel Millán Millán’ın yürüttüğü Santa Clara Manastırı’nın restorasyon projesi, tarihe ait farklı katmanları ortaya çıkarmaya odaklanmış.

Proje, yabancı eklemeleri temizlemeyi ve binanın orijinal ögelerinin mekansal karakterini vurgulamayı hedeflemiş.

İç mekanlardaki ek yapıları kaldırdıktan sonra duvarlardaki her fosilleşmiş izi vurgulamış ve manastırın tarihini bir parça olarak koruması amaçlanmış.

Dışarıdan bakıldığında, çeşitli dağınık parçalardan oluşan yapıyı mekansal olarak yeniden inşa etmek için bir anastyloz gerçekleştirilmiş. Bu, kiliseye erişimi sağlayan eski avlu hacminin bir kısmını geri kazanması hedeflenmiş.

Proje, dört yılı aşkın bir süre boyunca şehir konseyi ve mimarın, bu miras alanının restore edilmesi için en uygun çözümleri belirlemek için belgeleme, araştırma, analiz ve anlaşma yapabildiği bir süreç olmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın