Madrid’de Sürdürülebilir Mimarlık Örneği: Silos 8 House

Mariano Molina Iniesta, Madrid'de kompakt bir ev olan Silos 8 House'u tasarladı.

Zengin tarihi dokusu ve canlı kültürüyle tanınan İspanya’nın Madrid kenti, aynı zamanda sürdürülebilir mimarinin de gelişen merkezlerinden biri sayılıyor. Mariano Molina Iniesta tarafından tasarlanan Silos 8, çağdaş evlerin yenilikçi tasarımı sergilerken doğal çevreleriyle nasıl uyum sağlayabileceğinin bir örneği olarak öne çıkıyor.

Madrid’in  kuzeyinde sakin bir  yerleşim bölgesi olan La Granjilla’da yer alan proje doğal çevresine saygı duyan ve onunla bütünleşen özenli mimari tasarım olarak hayata geçirilmiş. Ev, konut yapılarının hem işlevsel hem de çevresel olarak nasıl entegre edilebileceğini göstererek Madrid’deki sürdürülebilir mimariye örnek teşkil edilecek şekilde inşa edilmiş.

Silos 8 House’un tasarım felsefesi, yapıya hayat veren dinamik bir ilişki olan ışık ve gölge arasındaki etkileşime dayandırılmış. Dokulu hacimleri ve derin açıklıklarıyla karakterize edilen evin dış cephesi, değişen ışığı yakalayarak günün ruh halini ve mevsimlerin değişimini yansıtan canlı bir tuval şeklinde tasarlanmış.

Projede açık betonarme ağır, stereotomik bir taban ile yapı sabitlenerek kütlesellik ve termal verimlilik artırılmış. Buna karşılık, hem görsel hem de yapısal olarak hafif olan tektonik üst bölümde yüksek yoğunluklu yalıtım panelleri kullanılmış.

Bu yenilikçi kombinasyon sadece binanın çevresel ayak izini azaltmakla kalmamış, aynı zamanda Madrid’deki sürdürülebilir mimari ilkelerini de yansıtmış.

İç mekanda, doğal ışık ve mekânsal sürekliliğe öncelik veren daha nötr bir malzeme paletine yer verilmiş. Tasarım, mekanlar arasında kesintisiz bir akışı kolaylaştırarak evin uyumlu bir bütün olarak işlev görmesini sağlamış.

Pencerelerin ve tonozların stratejik yerleşimi ile tek tip aydınlatma ve dış cephenin doğal güzelliği ile bağlantı kurulması sağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın