Thinking the Edge – Water and Culture Istanbul

Thinking the Edge - Water and Culture Istanbul, 2-9 Temmuz 2013 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek uluslararası bir mimarlık etkinliği.

Programa buradan ulaşabilirsiniz.

Etkinliğin küratörleri Paolo Belloni (Mimar, Politecnico di Milano) ve Ana Hidalgo (Mimar, ICOA İstanbul). Etkinliğin organizasyonunda Politecnico di Milano (Milano, İtaya), Bilgi Üniversitesi (İstanbul, Türkiye), UAL Universidade Autònoma de Lisboa (Lizbon, Portekiz), Escuela Tecnica Superior de Arquitectura de Madrid (ETSAM) (Madrid, İspanya) yer alıyor. Bunlar yanında etkinlik, Kadir Has Üniversitesi (İstanbul, Türkiye), Mimar Sinan Üniversitesi (İstanbul, Türkiye), İstanbul Teknik Üniversitesi (İstanbul, Türkiye) IAAC Institute for Advanced Architecture of Catalonia (Barselona, İspanya) Columbia University (New York, ABD) ve Cenova Üniversitesi (Cenova, İtalya) tarafından destekleniyor.

Ayrıca etkinliğin gerçekleştirilmesinde destek veren kurumlar: İstanbul Mimarlar Odası, İstanbul Modern – İstanbul Modern Sanat Müzesi, İstanbul Cervantes Enstitüsü, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, ICEX İspanyol Uluslararası Ticaret Enstitüsü, AJAC Katalunya Genç Mimarlar Birliği ve COAC Katalunya Mimarlar Odası.

THINKING THE EDGE – WATER & CULTURE, sınır alışkanlıkları, gerçeklik, malzeme, kültür, hafıza ve kimlik gibi kavramlar arasındaki dinamik etkileşimler üzerine odaklanıyor. Ayrıca tasarım ve daha yaşanabilir bir çevre yaratmak konularında yol gösterici olmak da amaçlanıyor. Önerilen temalar arasında İstanbul’daki su kenarıyla ilişkili olan ve mimari / kentsel anlamda farklı ölçekleri temsil eden olgular öne çıkarken güncel İstanbul’un yapılı çevresini şekillendirebilecek tasarım fırsatlarının yaratılması arzulanıyor.

Doğal ve yapılı arasındaki ilişki, önceden var olan ve dönüşen, tarihi miras ve yenilikler THINKING THE EDGE – WATER & CULTURE geliştirilirken araştırma yapılan konuların başında geliyor.

THINKING THE EDGE – WATER & CULTURE Istanbul, TTE Milano 2010 ve TTE Hong Kong 2011 sonrasında 2013 yılında mimarlık öğrencileri, akademisyenler ve mimarlar için bir platform yaratabilmek amacıyla İstanbul için önerildi. Böylece mimarlığı ilgilendiren güncel konuların tartışılmasına olanak sağlanacak.

Etkinlik kapsamında 10 farklı üniversiteden öğrencilerin katılacağı 8 günlük bir atölye çalışması kapsamında, katılımcı üniversiteler ve mimarlık sektöründen diğer aktörlerin “The Edge” temasını irdeleyeceği ve kenterin gelişimiyle birlikte mimarlık ve şehirciliğin bağlamının tartışılacağı seminerler, yuvarlak masa toplantıları yapılacak. Ayrıca üç farklı sergi ve bir yarışma da etkinlik programında yer alacak.

Etkinlikler, YAP projesiyle de ilintili olarak İstanbul Modern’de, İstanbul Mimarlar Odası’nda, DEPO – Tütün Deposu’nda, Galata Rum Okulu’nda ve Kadir Has Üniversitesi’nde yapılacak. Her birinde üçer konuşmacının yer alacağı beş panel , farklı disiplin ve konuları içinde barındıracak şekilde organize ediliyor.

Şu ana kadar yer alacağı kesinleşen konuşmacılar: Emre Arolat (EAA Mimarlık – Istanbul), Han Tumertekin (Mimarlar Tasarım – Istanbul), Murat Tabanlioğlu (Tabanlıoğlu Mimarlık – Istanbul), Mehmet Kütücküoğlü (Teğet Mimarlık – Istanbul), Stefano Boeri (Mimar ve Editör – Milan), Eduard BruBistuer (ETSAB Barselona), Giancarlo Mazzanti (Mazzanti Mimarlık – Bogota), Manuel Mateus (Mateus Mimarlar- Lizbon), Manuel Gausa (UNIGE-Cenova / Dekan – IAAC Barselona), Francisco Burgos (ETSAM – Burgos ve Garrido – Madrid), Luca Molinari (Eleştirmen ve küratör – Second University of Naples), Frederic Levrat (Columbia University – NY), Gennaro Postiglione (Polytecnico di Milano), Remo Dorigati (Polytecnico di Milano), Murat Vefkioğlu (Mimar, Şehir Plancısı – Istanbul), Burcu Kütücküoğlü (BilgiÜniversitesi), Deniz İncedayı (Mimar Sinan Üniversitesi), Hayriye Eşbah (Istanbul Teknik Üniversitesi), Nezih Aysel (Mimar Sinan Üniversitesi) , Yüksel Demir (Istanbul Teknik Universitesi), Blanca Lleó (ETSAM – Madrid), Flavio Barbini (UAL-Lizbon), SO? Mimarlık (Istanbul), Superpool Mimarlık (Istanbul), Buket Bas Mimarlık (Istanbul), Paolo Belloni (Politecnico di Milano), Ana Hidalgo (ICOA Istanbul), Mariona Benain (AJAC Katalunya).

Konuşmacılar çeşitli proje sunumları, yuvarlak masa toplantıları ve panellerle içeriğe destek olacak.

Açılış etkinlği 2 Temmuz’da İstanbul Modern – İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde yapılacak. İstanbul mimarlık ortamında öne çıkan mimarlar tarafından İstanbul’un güncel kentsel problemleri üzerine yapılacak konuşmalardan sonra çalışma grubu şekillendirilecek. Daha sonra THINKING THE EDGE – WATER & CULTURE kapsamında İspanyol Büyükelçiliği tarafından öğrenciler ve profesyoneller için bir resepsiyon verilecek.

Kapanış etkinliği 9 Temmuz 2013 akşamı İstanbul Modern- İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde yapılacak. Proje sunumlarının yanında atölye çalışmalarının sonuçların tartışılacağı bir forum yanında yarışmanın kazananları da yine bu akşam belli olacak.

Daha fazla bilgi için www.thinkingtheedge.com adresine başvurabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın