Hybrid ve Palma tarafından tasarlanan Nico Sayulita Hotel, Meksika’da yer alıyor.
Meksika’nın ormanlık sahil şeridi Sayulita’da (Puerto Vallarta’nın kuzeyinde bohem bir sörf kenti) yer alan Nico Sayulita Hotel’de, süitler, açık havada ortak alanlar ve butik otel tarzındaki mekanlar ile bir mikro konaklama deneyimi tasarlandı.
Seattle merkezli mimarlık ofisi Hybrid ve Meksika merkezli mimarlık ofisi Palma işbirliği içerisinde geliştirilen projede; temel mimari kavramları yeniden ele almak ve özgün bir mekan yaratmak için geleneksel mimariden yararlanıldı.
İç ve dış mekan, betonarme strüktür ile bir araya getirildi. Tamamen açık kurgulanan düzlem sayesinde, okyanus esintisi içeri taşınarak yerel iklimin avantajlarından en iyi şekilde yararlanıldı ve konuklar doğa ile buluşturuldu. Her bir alan, farklı çevre dokuları deneyimlemek üzere, mahrem ve açık alanlar eşliğinde özenle tasarlandı.
İç mekanda, hem ortak hem de özel alanlarda, okyanus ve orman manzarasının deneyimlenebilmesi sağlandı. Manzara açıları, açık ve havadar terastan, orta kattaki yemyeşil ağaç tepelerine uzanacak ve ardından ardından “Orman Süiti”nin bulunduğu karasal bir seviyeye inecek şekilde kurgulandı. “Orman Süiti” ise SPA benzeri bir deneyim için beton bir küvet içeren, doğal bitki örtüsüyle çevrili bir oda olarak tasarlandı.
Dingin bir atmosfere sahip olan Nico’nun beş süit odasına da, tavandan zemine uzanan pencereler ve yerel zanaatkarların yaptığı özel üretim mobilyalar içeren teraslar yerleştirildi. Ana ortak kata, el yapımı turkuaz renkli karolarla döşenmiş ve yerel yeşilliklerle çevrelenmiş bir havuz yapıldı. Çatı katında ise körfez, okyanus ve tropikal bir modernizm yaratan beton kirişlerle çerçevelenmiş açık gökyüzü manzarasına sahip bir havuz inşa edildi.
Süitler için farklı şekillerde kiralama olanakları sunuldu. Büyük gruplar için yapının tamamını kiralama ya da ayrı gruplar için tek süit kiralama imkanı tanındı. Aynı esneklik, projenin arka planındaki strüktürde de uygulandı. Yerel yapım tekniklerine uygun inşa edilen ızgara benzeri strüktür ile hem verimli hem de ihtiyaç durumunda esneklik sağlayan bir yapısal sistem elde edildi.