UMÖB 12.5 Diyarbakır: “Bulmaca”

Buluşma, 4-11 Şubat 2013 tarihleri arasında Diyarbakır'da yapılıyor.

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması, Türkiye’nin farklı bölgelerinden mimarlık bölümü öğrencilerini bir araya getirip onları mimarlık ve diğer sanat dallarının önde gelen isimleriyle bir araya getirerek, mimarlık öğrencilerinin öğretim süreçleri dahilinde deneyimleme fırsatını bulamadıkları atölye çalışmaları, tartışmalar, söyleşiler, geziler vb. organizasyonlarla farkındalıklarını ve etkileşimlerini sağlamak amacıyla geçmiş yıllardan günümüze kadar gerçekleşmiş bir organizasyondur.

GÜNÜMÜZE KADAR UMÖB
1.UMÖB : 1997 Şubat, Gazi Üniversitesi, tema: Mimarlık Sorunları
2.UMÖB : 1998 Şubat, Gazi Üniversitesi,tema: Method
3.UMÖB : 1999 Şubat, Gazi Üniversitesi, tema: Mesleki Ahlak
4.UMÖB : 2000 Şubat, Gazi Üniversitesi, tema: Mimarlık Ürünleri Nedir?
5.UMÖB : 2001 Şubat, İstanbul Üniversiteleri( MSÜ,İTÜ,YTÜ,Yeditepe,İKÜ) tema: Sanallık ve Gerçeklik
6.UMÖB : 2002 Temmuz, Eskişehir Üniversiteleri( Anadolu üni. ve OGÜ)
7.UMÖB : 2003 Şubat , ODTÜ, tema : Sen
8.UMÖB : 2003 Temmuz, Dokuz Eylül Üniversitesi, tema: Kimlik’siz
9.UMÖB : 2004 Şubat, Karadeniz Teknik Üniversitesi, tema: Yeni
10.UMÖB : 2004 Temmuz , Karadeniz Teknik Üniversitesi, tema: Arkitopya
11.UMÖB : 2005 Şubat, Erciyes Üniversitesi, tema: Cinnet
12.UMÖB : 2005 Temmuz, Dicle Üniversitesi, tema: Eski-mez
13.UMÖB : 2006 Haziran, Anadolu Üniversitesi, tema: Kesişim
14.UMÖB : 2010 Haziran, Trakya Üniversitesi, tema: Son-uç
15.UMÖB : 2011 Ocak, Dokuz Eylül Üniversitesi, tema: 35e50
16. UMÖB : 2011 Haziran, Eskişehir Üniversiteleri, tema: Yüz Yüze
17. UMÖB : 2012 Ocak, Avrupa Lefke Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi, tema: Sınır
18. UMÖB : 2012 Haziran, Erciyes Üniversitesi, tema: Zamansız

UMÖB 12.5 – DİYARBAKIR
UMÖB 12.5 Diyarbakır, 4-11 Şubat tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi mimarlık öğrencilerinden oluşturulmuş ekip tarafından gerçekleştirilecektir. Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması 12.5 Diyarbakır , mimarlık ve mimarlığın dışında gibi görünen ama mimarlıkla karşılıklı beslenen diğer alanları(sinema, tv, tiyatro, güzel sanatlar, edebiyat, bilim-doğa, şehircilik-belediyecilik vs.) irdeleme temelli olacaktır. Bunlardan yola çıkarak bunların her birini ayrı dallar, kategoriler olduğunu ve bu kategorilerin de sırayla bir bilgi alış-verişi , soru-cevap ilişkisi ,sorulara cevap arama çabası kavramlarına yol açacaktır. Bunları takip edince “BULMACA” kavramı hepsini bir araya toplayan bir kelime olarak ortaya çıkmıştır.

-Neden BULMACA?
Mimarlığın diğer dalları barındırması gibi bulmacalar da içinde her dalı barındırıyor. Bir bulmacada bir elementin simgesini, bir roman adını, bir ünlü insanı, bir mimarlık terimini bulabildiğimiz gibi bizim buluşmamız da her daldan bir bilgi barındırmış olacak. Her dalda özellikle belli bir soruyu(soruları) düşünmemiz gerekecek. Yani cevapları arama uğraşına gireceğiz. Tıpkı bir bulmacada doldurmamız gereken cevaplar olduğu gibi. Doğu ve Diyarbakır’a yönelim olarak başladığımız bu yolculukta umduğumuz bir diğer şey de insanların bu buluşmada ve bu bölgede bir şeyler arayıp bir şeyler bulması, yani kendi içlerindeki boşlukları doldurabilecekleri bir bulmaca oluşturmaları, gezilerin bol olduğu bir buluşma planladığımız için insanların ayrıca bu gezilerde gördükleri, duydukları, hissettikleri şeylerden bir şeyler bulabilmesi ve bulduklarıyla beraber dönebilmesi amaçlanmıştır. “BULMACA” anlamı yanında atölyelerde, gezilerde, eğlencelerde bir yöntem, bir yol gösterici, bir ufak oyun olarak yer alabilecek ve buluşmayı tam olarak yansıtacaktır.

BAŞVURU
Başvurular 10 Aralık 2012 tarihinde başlayacaktır. İnternet sitemiz, facebook grubumuz ve twitter adresimizden duyurulacaktır.

İletişim

E-posta: umob12.5@gmail.com
Web Sitesi: umobonikibucuk.wordpress.com
Twitter: twitter.com/Diyarbakir_UMOB
Facebook: facebook.com/groups/246840032085374/

Etiketler

Bir yanıt yazın