“Zeki Sayar ve Arkitekt” Sergisi Ankara’da

Sergi, 3-18 Ekim 2012 tarihleri arasında ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nde izlenebilir.

Mimarlar Odası Zeki Sayar Anma Programı, Türkiye’de 50 yıl boyunca yayıncı, mimarlık düşünürü ve eleştirmeni kimliği ile önemli rol oynayan mimar Zeki Sayar ve başyapıtı Arkitekt dergisine yoğunlaşmıştı. Programın sonuç ürünü olan “Zeki Sayar ve Arkitekt” sergisi, 3-18 Ekim 2012 tarihleri arasında Ankara’da ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde izleyicisi ile buluşacak. İlk kez 9-30 Aralık 2011 tarihleri arasında İstanbul’da açılan sergi, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde izleyicisi ile buluşmaya devam ediyor.

Sergi, Sayar’ın varlığını daha net olarak ortaya çıkarmak, yaşamını, yapıtlarını, arkadaş ve dostlarını, etkinlik çevresini, mimarlık düşüncesini açığa çıkarmak için yürütülen kapsamlı bir çalışma sonucu hazırlandı. Programın ilk yayını olarak Ali Cengizkan, Derin İnan ve N. Müge Cengizkan editörlüğünde hazırlanan “Zeki Sayar’a Armağan: Türkiye Mimarlığı ve Eleştiri” kitabının ise, sergi açılışı sırasında lansmanı yapılacak. Sayar için hazırlanan programın kapsamlı kitabı ise 2013’te okuyucuya ulaşacak.

Sergi açılışı ile birlikte lansmanı yapılacak ikinci kitap, Seyfi Arkan için düzenlenen Anma Programı’nın sonuç ürünü olan “Modernist Açılımda Bir Öncü: Seyfi Arkan” kitabı. Her iki kitap da sergi açılışında indirimli olarak okuyucuya sunulacak.

Sergi : 3-18 Ekim 2012, ODTÜ Mimarlık Fakültesi, ANKARA
Sergi Açılışı : 3 Ekim 2012, Çarşamba, 17:00

Düzenleyen: Mimarlar Odası Genel Merkezi

Sergi Küratörleri: N. Müge Cengizkan, A. Derin İnan
Anma Programı Komitesi: Zafer Akay, Afife Batur, Ali Cengizkan, N. Müge Cengizkan, A. Derin İnan, Bülend Tuna

Sergi Tasarımı: Selda Bancı
Güncel Fotoğraflar: Yücel Tunca, Eren Aytuğ / Galata Fotoğrafhanesi

Etiketler

Bir yanıt yazın