Taksim için Sana Soran Oldu Mu?

Bu etkinlik kapsamında 10 Mart'ta 12:00 - 17:00 arası SALT Galata Atölye 4'de bir atölye olacaktır.

Bundan 9 ay önce Başbakan büyük bir basın toplantısıyla Taksim Projesi’ni açıkladı. Proje 7 ay önce İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle onaylandı. İstanbul II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu “plan tadilatı” ismi altında projeyi yine oy birliğiyle kabul etti. Önümüzdeki 1 ay içerisinde dozerlerin meydana girmesi ve en az 2 yıl sürecek inşaatın başlaması bekleniyor. Peki kentin en önemli meydanına böylesine bir müdahale planlanırken, buranın asıl sahibi olan kentliye, yani sana soran oldu mu?

“Herkes İçin Mimarlık”, Taksim’e yapılacak yeni bir düzenlemeyi yaratıcı enerjiye açıyor: Taksim senin için ne ifade ediyor? Nasıl bir Taksim hayal ediyorsun? Mevcut proje Taksim’i nereye götürür? Bu süreçte şeffaflık ve katılımcılık nasıl sağlanabilir?

İdeolojiler ve disiplinler arası sınırlara takılmadan, bunlarla ve sana sorulmayan daha bir çok soruyla ilgili fikirlerinizi bizimle paylaşmanız için açık çağrımızdır!

Görseller için:
1 adet 20cmx15cm – 150 dpi jpg format;

▪ 1 imaj [ fotoğraf,metin,kolaj,plan,diyagram,slogan…]

▪ İsim ya da mahlas

Videolar ve ses kayıtları için:
▪ Yüklediğiniz kaydın linki [youtube,vimeo…] [en fazla 60 sn.]

▪ İsim ya da mahlas

Son Katılım Tarihi: 23 Mart 2012

Bu tarihten sonra
– Gönderilen ürünlerin sergilenmesi
– Bir seçki yapılarak basılması, seçkide yer alanlara bu kitapçığın hediye edilmesi
– Görsellerin kartpostal olarak basılıp,farklı yerlere dağıtılması planlanmaktadır.

30 kişiyle sınırlı olan atölyede tartışma&üretim sürecinin ardından ortaya çıkacak ürünler internet üzerinden sergilenecektir. Başvurmak isteyenler taksim@herkesicinmimarlik.org a iletişim bilgilerini atabilirler

Etiketler

Bir yanıt yazın