Biblioteca Ambrosiana’da Nobili ile Tarihe Yolculuk

İtalya’nın önde gelen armatür üreticilerinden Nobili, Milan Design Week kapsamında Türkiye’den değerli konukların da katıldığı büyüleyici bir etkinlikte yenilikçi ürünlerini tanıttı: Sole, Respiro ve Sorgente.

İtalya’nın önde gelen armatür üreticilerinden Nobili’nin yeni ürünleri: Sole, Respiro ve Sorgente, 16-21 Nisan tarihlerinde Salone del Mobile 2024’te tanıtıldı.

Nobili, 18 Nisan gecesi Milano’nun merkezinde bulunan Biblioteca Ambrosiana’da keyifli bir lansman etkinliği de gerçekleştirdi. Türkiye’den değerli konuk ve mimarların da katıldığı bu gecede, davetliler Leonardo Da Vinci’nin orijinal el yazmaları arasında, insanlığın suyu kontrol etme çabası ve Nobili’nin yenilikçi ürünleri ile markanın zengin tarihini keşfetme fırsatı buldular.

Biblioteca Ambrosiana’da Nobili ile Tarihe Yolculuk

1609’da Kardinal Borromeo tarafından kurulan Ambrosian Kütüphanesi, okuma ve yazma bilen herkese erişim sağlayan dünyadaki ilk kütüphanelerden biriydi.

Bir çalışma ve kültür merkezi olarak tasarlanan koleksiyonlarında bir milyondan fazla basılı cilt içerisinde; Farklı dillerde yaklaşık 40.000 el yazması (ünlü Codex Atlanticus dahil), 12.000 çizim (aralarında Raphael, Pisanello, Leonardo’nun eserleri), 22.000 gravür ve diğer nadir eserler bulunmakta.

Biblioteca Ambrosiana’da sergilenen en önemli eserlerden biri olan meşhur Codex Atlanticus’tan bir sayfa. Çizim Da Vinci’nin suyu kontrol için tasarladığı bir aparatı gösteriyor.

Geçmişten günümüze uzanan yolculukta, Ambrosiana Kütüphanesinin görkemli salonlarında tarihi koleksiyonu inceleme fırsatı bulan konuklar daha sonra binanın altındaki mahzende bir trionun çaldığı caz eşliğinde firma yetkilileriyle sohbet ederek yeni ürünlerle ilgili bilgi de aldılar.

SOLE: Rafine sadelik. Geleneksel formları alt üst eden yeni oranlar ile teknoloji ve stilin mükemmel sentezini temsil ediyor. Musluğun ucundaki küçük bir halka ile kontrol edilen bu armatür, pratikliği ve sade ama çekici tasarımıyla öne çıkıyor. Eşsiz bir bataryaya hayat veren bu birleşim, temel nitelikleriyle her daim güncel kalacak, son derece çekici bir seri sunuyor.

RESPIRO: İtalyanca “nefes” anlamına gelen Respiro, tasarımıyla, suyun hayat verici gücünü vurgularken, insan ve doğa arasındaki uyumu simgeliyor. Mimarlık dünyasının etkili isimlerinden Jesé Medina-Suarez’in vizyonuyla hayata geçirilen bu seri, armatür tasarımına yeni bir soluk getiriyor. Respiro, özellikle otel sektörü için özel olarak tasarlanmış ilk Nobili serisi olarak dikkat çekiyor.

Bu sene 70. yılını kutlayan Nobili, 100% İtalyan üretimi ile teknolojik mükemmelliğin bir simgesi konumunda. İnovatif kartuşlar, su ve enerji tasarufu sağlayan bataryalar, yüzü aşkın patent ve dünyanın önde gelen tasarımcılarının imzasını taşıyan koleksiyonları ile Nobili tüm dünyada prestijli projelerde tercih edilmeye devam ediyor. Nobili ürünleri Batı Grup distribütörlüğü altında Türkiye’de kullanıcıları ile buluşuyor.

Nobili’yi tanımak ve ürünlerini yakından keşfetmek isteyenler İzmir’de yer alan Batı Grup showroomunu veya en yakınlarındaki bir satış noktasını ziyaret edebilirler.

Nobili ürünlerini görüntülemek için: https://nobili.com.tr/

Etiketler