Planlama Yazıları: Kentsel Dönüşüm, Vizyon, Sosyal Etki

Ali Faruk Göksu tarafından yazılan "Planlama Yazıları: Kentsel Dönüşüm, Vizyon, Sosyal Etki" kitabı, Kentsel Strateji tarafından yayımlandı.

Kitabın tanıtım metninden:

Kitap, yazarın 40 yıllık çalışmalarımın belli dönemlerindeki yazılarının bir bölümünü kapsamaktadır. Mesleğinin ilk projesi olan Batıkent Projesi ile başlayan ve günümüzdeki çalışmaları da içeren pek çok konuda tespit ve önerileri içeren yazılar aşağıdaki üç ana başlıkta sınıflanmıştır.

Kentsel Dönüşüm: (yaklaşımlar, projeler, yöntemler)

Vizyon: (tasarım, mekansal kodlar, koruma)

Sosyal Etki: (tasarım, atölye, katılım)

Kentsel dönüşüm bölümünde; ulusal ve uluslararası deneyimleri dikkate alan yeni yaklaşımlar ve yöntemler, uygulanmış projelerin yanı sıra yenilikçi yöntem ve araçlara yönelik önerileri bulabilirsiniz.

Vizyon bölümünde; Anadolu’nun pek çok kenti için hazırlanmış stratejiler, mekansal tasarım konuları ile özellikle koruma sektörünün gelişmesine yönelik temel stratejiler ve modeller yer almaktadır.

Sosyal etki bölümündeki yazılar ise; tasarım atölyeleri deneyimi ile sosyal etki tasarımı, sosyal değişim için tasarım, sosyal etki değerlendirmesi vb. konularda özellikle tasarımcı ile halkın bir araya geldikleri ortamlardaki katılımcı yaklaşımlar, yöntemler ve uygulamadaki deneyimleri içermektedir.

Kitaptaki 70 yazı; 1984-2024 yılları arasındaki basılı yazıları kapsamaktadır. Kitap www.kentselstrateji.com sitesinde açık kaynak olarak paylaşılmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın