“Binasız Kütüphane”: Seul Açık Hava Kütüphanesi

Seul Açık Hava Kütüphanesi, Seul Metropolitan Kütüphanesi tarafından hayata geçirilen yenilikçi bir kütüphane modeli. 18 Nisan'da halka açılan Seul Açık Hava Kütüphanesi, 10 Kasım'a kadar açık kalacak.

Fotoğraflar: https://x.com/Seoul_gov

Seul Metropolitan Kütüphanesi’nin küratörlüğünü yaptığı açık hava kütüphanesi, Seul Plaza, Gwanghwamun ve Cheonggyecheon Nehri boyunca, halkın çeşitli temalar üzerine kitapları özgürce ödünç alabileceği ve okuyabileceği bir model.

Seul Metropolitan Kütüphanesi, bu projeyi dünyanın ilk ve en büyük açık hava kütüphanesi olacak şekilde genişleterek sürdürülebilir kalkınma için çevre bilincinin geliştirilmesine öncülük ediyor. Bu girişim, kütüphanenin önündeki meydanda, ziyaretçilerin doğayla bağlantı kurmasına ve çevresel değeri takdir etmesine olanak tanıyan bir açık hava kütüphanesi olarak başladı.

Seul Açık Hava Kütüphanesi, insanların özgürce kitap okuyabileceği ve geleneksel kütüphane ortamının dışında kültürel faaliyetlere katılabileceği canlı bir alan olarak tasarlandı.

Proje, yenilikçi bir şekilde geleneksel kütüphane binasının ötesine geçerek dış mekan alanlarını da kapsayacak şekilde genişledi, günümüzde “Binasız Kütüphane” olarak da biliniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın