Çizginin Yolculuğu

4 – 29 Haziran 2024 tarihleri arasında mimar Celal Abdi Güzer küratörlüğünde, Galeri Siyah Beyaz'da gerçekleşecek olan "Çizginin Yolculuğu" isimli sergi, farklı disiplinlerden, farklı kuşaklardan ve farklı şehirlerden altmış üç kişiyi bir araya getiriyor.

Emre Arolat

Galeri Siyah Beyaz, sezonun son sergisinde, mimarların ve sanatçıların eskiz süreçlerine tanıklık eden bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Bir ara bölge olan eskiz süreci, sanatçının, mimarın, tasarımcının, yazarın tamamlayıcısı oluyor. Üretim sürecinin en mahrem anlarından biri olan eskiz, sanatçısı ve izleyicisine dair tanıklıklar barındırırken atölye ile galeri, atölye ile yapı arasındaki yola rehberlik ediyor. Çizginin üzerine söylenen ve söylenebilecek olan pek çok şeyi bir araya getiren sergi, mimarların ve sanatçıların eskizlerini izleyiciyle buluşturuyor.

Celal Abdi Güzer

4 – 29 Haziran 2024 tarihleri arasında mimar Celal Abdi Güzer küratörlüğünde gerçekleşecek olan Çizginin Yolculuğu isimli sergi, farklı disiplinlerden, farklı kuşaklardan ve farklı şehirlerden altmış üç kişiyi bir araya getiriyor. Çizginin olasılıklarını, yorumlarını ve temsillerini keşfetmek üzere izleyiciyi bu süreci paylaşmaya davet ediyor.

Ahmet Doğu İpek

Çizgi ile eskiz arasındaki geçirgen ilişki, malzemenin ve sürecin yaraicısı oluyor. Çizgi, çizenle izleyen, imge ile eser arasında, gerçek ile düş arasında bir yerlerde duran bir eşik olmaya devam ediyor. Bu eşikleri bir araya getiren Çizginin Yolculuğu isimli sergi, kalem ile kâğıt arasındaki bu ince sınırda pek çok ortaklaşmayı içeriyor.

İsmini kâğıt ile kalem arasındaki en temel ilişkiden alan sergi, 4 – 29 Haziran 2024 tarihleri arasında Pazar hariç her gün 11.00-19.00 saatleri arasında Galeri Siyah Beyaz’da ziyaret edilebilir.

Çizginin Yolculuğu

Etiketler

Bir yanıt yazın