Scott Brownrigg, Medine Havalimanı’nın Genişletilmesine Yönelik Tasarımlarını Paylaştı

Scott Brownrigg, Prens Muhammed Bin Abdülaziz Uluslararası Havalimanı'nın (Medine Havalimanı) yeni genişleme projesinin tasarım konseptlerini açıkladı.

Havalimanını işleten Tibah Airports için özel olarak hazırlanan tasarımlarla, her yıl Hac ve Umre için Medine’ye giden milyonlarca hacı adayının seyahat deneyimini iyileştirilmesi amaçlanıyor. Havalimanı 2028 yılına kadar yılda 17 milyon yolcuya daha ev sahipliği yapabilecek. Projenin inşaatı 2024 yılının sonlarında başlayacak.

Yine Scott Brownrigg tarafından 2014 yılında tasarlanan ve inşa edilen mevcut Terminal 1, Hac ve Umre için charter uçaklarını ağırlamak üzere yakın zamanda yenilenen terminaliyle uluslararası bir havalimanına dönüştürülecek. Havalimanının iç hatlar operasyonu, yeni bir iskele ile Terminal 1’e bağlanan 39.000 metrekarelik yeni bir terminale taşınacak.

Yeni terminallerin tasarımları, milyonlarca hacı için kutsal bölge Medine’ye açılan önemli bir kapı olma rolünden esinlenen orijinal havalimanının benzersiz mimari kimliğini yansıtacak. Yeni iç hatlar terminali, barış ve refahın önemli bir sembolü olan palmiye ağacı şeklindeki aynı ayırt edici modüler çelik sütunlar kullanılarak üç kat üzerine inşa edilecek.

Medine Havalimanı, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde LEED Gold sertifikasına sahip ilk ticari havalimanı terminali olma özelliğini taşıyor. Yeni terminalin de bu sertifikaya uygun şekilde geliştirilmesi planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın