New York Corona 3K Halk Anaokulu

Passive House prensiplerine uygun olarak Circular tarafından tasarlanan Corona 3K Halk Anaokulu, mimari tasarımı ve inşaat metodolojisiyle eşitlikçi sürdürülebilirliği en iyi şekilde örnekleyerek kullanıcılar, topluluk ve çevre için birçok fayda sağlıyor.

New York City School Construction Authority’s fast-track 3K Capacity programı altında çalışan Circular, kısmen tamamlanmış bir ticari binayı devralarak ve tasarımı hızlıca gözden geçirerek yüksek performanslı altyapı, cepheler ve derslikler içeren bir tasarım oluşturarak yeni bir anaokuluna dönüştürdü.

Passive House prensiplerine dayalı olarak yapılan bu dönüşüm projesi, enerji tüketimini ve gömülü karbonu önemli ölçüde azaltarak yapının çevresel etkisini azaltıyor, işletme maliyetlerini düşürüyor ve hızla büyüyen bir mahalleye ihtiyaç duyulan anaokulunu hızlıca sağlıyor.

Program ve Alan

İki katlı binada yedi sınıf, bir revir, genel ofis, personel odası ve veli salonu bulunuyor. Üst katta, aydınlık ve renkli bir oyun odası yer alırken bodrum katında okulun mutfak, teknik ve hizmet alanları yer alıyor.

Corona 3K, New York City’nin en hızlı büyüyen mahallelerinden biri olan Corona, Queens’de bulunuyor ve sakinlerinin %30’dan fazlası 18 yaşın altında. Önemli sayıda yeni gelen aileye ev sahipliği yapan hizmetten yoksun bir bölge olarak kaliteli kamu çocuk bakım talebi oldukça yüksek.

Yaklaşım

Circular, yapılmakta olan özel bir binanın tasarımını yeniden düzenleyerek okul standartlarını ve artırılmış enerji performans hedeflerini karşılamak için dış cepheleri, çekirdek ve iç düzenleri güncelledi. 

Tasarım

Binanın renkli dış cephesi, çevredeki sokak silüetinde dikkat çekiyor ve çocukların dikkatini çekmeyi amaçlıyor. Özel geometrik duvar karoları ve aydınlatmalar, lobinin karşılama masasını oluştururken okulun renk kodlu koridorları ve sınıflarına açılıyor. Her sınıf, kapılar, çerçeveler, vurgu zemin karoları, mobilya ve iç mekan unsurları için belirlenen bir imza renkle tanımlanıyor ve binanın çok renkli dış cephe paletini yansıtıyor. Sınıflar, ofisler ve destek alanları, tüm girişlerin, sınıfların ve destek alanlarının hem yetişkin hem de çocuk erişilebilirliği için sıkı standartları karşılayacak şekilde tasarlanmış.

Performans

Passive House, bir bina tarafından tüketilebilecek enerji miktarını sıkı bir şekilde düzenleyen ve doğru bir şekilde uygulandığında içerideki insanlar için çok yüksek bir konfor seviyesini garanti eden bir dizi tasarım stratejisi ve verimlilik standartlarını amaçlıyor.

Circular, termal performansı önemli ölçüde artırmak için mevcut doldurma malzemelerini sürekli bir hava bariyeri, önemli miktarda ek duvar ve çatı yalıtımı ile iyileştiren bir hibrit duvar montajı geliştirdi.

Mevcut beton blok doldurma malzemesinin kütlesi, yeni yalıtım katmanları, montajdaki hava boşlukları ve yerel üretim üç katmanlı pencerelerle uyumlu çalışarak yüksek hızlı trenin gürültüsünü azaltmaya katkıda bulunuyor. Bu, trenin üst pencerelerden on adım mesafeden geçtiği gürültüyü hafifletmeye yardımcı oluyor.

Aynı zamanda çatıda bulunan özel dış hava mekanik sistemi, iç mekanlarda son derece yüksek düzeyde hava kalitesi ve konfor sağlamak için taze havayı etkili bir şekilde hazırlıyor ve filtreliyor.

Kazanımlar

Bu eğitim projesi dönüştürücü bir değişim sağladı ve projenin mahalleye uzun vadeli etkileri oldu. Tesis, mevcut okul altyapısındaki yükü hafifletmekle kalmadı, aynı zamanda yerel nüfus için artan fırsatların bir sembolü haline geldi. Circular’ın tasarımı, 3K merkezinde çocuklar, ebeveynler ve personel için sıcak ve neşeli bir atmosfer sunmaya odaklandı ve proje, dinamik ve gelişmekte olan bir mahalleye neşeli ve davetkar bir katkı oldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın