Brighton College’a Heykelsi Sanat Merkezi

Krft, Brighton College'in gösteri sanatları merkezi için heykelsi forma sahip bir bina tasarladı.

Fotoğraflar: Jim Stephenson

Proje, Brighton College’ın ana binasına (1849’da mimar Gilbert Scott tarafından tamamlanan bitişik neogotik yapı) yapılan bir dizi geçici eklentinin yerini alıyor.

Dört katlı heykelsi yapı bir atriyumun etrafında düzenleniyor ve üst katlarındaki 400 koltuklu tiyatro da dahil olmak üzere içerideki mekanların formunu oluşturuyor.

Krft bunu, kompakt arsayı doldurmadan kullanılabilir alanı en üst düzeye çıkarmak ve aynı zamanda binanın dans, drama ve müzik için bir yuva olarak kullanımını çağrıştırmak için tasarlamış.

Brighton College’ın sahne sanatları merkezi, OMA’nın School for Science and Sports ve Eric Parry Architects’in Music School’unu içeren daha geniş bir kampüs yenileme planının parçasını oluşturuyor. Üniversitenin tüm sahne sanatları bölümlerini tek bir binada birleştiriyor ve onlara ortak bir tiyatro sağlıyor. Bu 400 kişilik mekan aynı zamanda üniversitenin ana salonu olarak da işlev görüyor.

Tiyatronun yanı sıra dans, drama ve müzik bölümleri için derslikler, kafe ve lounge gibi sosyal alanlar da bulunuyor. Atriyumdaki geniş merdiven aynı zamanda öğle yemeği buluşma alanı, tiyatro fuayesi veya prova alanı olarak da kullanılabiliyor.

Tiyatro binanın üst katlarını kapladığından, iç mekanın açılmasına ve daha geniş kampüse bağlanmasına yardımcı olmak için sosyal alanlar alt katlarda yer alıyor.

Dış cephedeki gri tonlu kaplama, gri tuğla ve çakmaktaşı karışımından oluşuyor. Krft, bu kaplama malzemelerini, kampüsteki neogotik çakmaktaşı binalara atıfta bulunmak ve aynı zamanda şahil şehrinin iklim koşullarına dayanmak amacıyla seçmiş.

“Çakmaktaşıyla birleştirilmiş tuğla işçiliği seçimi bize hem kıyı iklimine dayanacak sağlamlığı kazandırdı hem de bölgesel inşaat geleneklerini de beraberinde getirdi.”
Dieben ve Vos

İçeride sınıflar kuzey cephesinde yer alıyor ve büyük pencerelerden spor sahasına bakıyor. Yukarıda, tiyatro kompakt olacak şekilde tasarlanmış ve balkonları kampüsün içinden geçen bir yola çıkacak şekilde konumlandırılıyor. Soğuk gri dış cephenin aksine, iç mekanda, tiyatroda koyu ceviz ve diğer alanlarda açık renkli Avrupa meşesi de dahil olmak üzere sıcak ahşap kaplamalar hakim.

Krft, projenin bir parçası olarak malzeme paletini geliştirmek için erken tasarım aşamalarında Brighton College öğrencileriyle işbirliği yapmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın