Kasper Kyster, Plastik Mobilyaları El İşçiliğiyle Üretiyor

Danimarkalı tasarımcı Kasper Kyster, plastik levhaları elle bükerek oluşturduğu Crafting Plastic isimli bir mobilya mobilya koleksiyonu tasarladı.

Kyster, parçaları iki milimetre kalınlığındaki PETG plastik levhaları ısıtarak mobilyaya dönüştürüyor.

Belirli boyutlarda kesilen levhalar satın alındıktan sonra bir ısı tabancası ve birkaç bez ile çıtalar ısıtılarak ve katlanarak çalışabileceği hale getiriliyor.

Mobilyanın şekli de malzeme tarafından belirleniyor.

Kyster’in tasarladığı 10 parça arasında tabureler ve sandalyelerin yanı sıra büyük bir raf, bir portmanto ve iki lamba da yer alıyor.

“Mobilya parçalarını mümkün olduğunca arketipik hale getirmeye çalışılıyor, böylece şekilden çok maddeselliğe ve sürece odaklanılıyor. Bu sayede bunun bir sandalye ya da bir tabure olduğundan şüphe duyulmuyor.”

Aydınlatma tasarımları daha heykelsi, çünkü ışık olarak işlev görmeleri için farklı bir şekilde bükülmeleri gerekiyor.

Kyster, Crafting Plastics koleksiyonunu “endüstriyel olandan organik olana bir dönüşüm” olarak tanımlıyor ve tasarımların plastiğin nasıl daha zanaatkar bir şekilde kullanılabileceğini göstermesini amaçlıyor.

“Plastiğin, bir sandalyeyi iki saniyede ve mükemmel bir şekilde şekillendirmek için kullanılan bir endüstriyel malzeme olmasına alışkınız. Bu aslında bize plastiği daha zanaatkar bir şekilde nasıl kullanabileceğimize dair başka bir potansiyel gösteriyor. Her şey el yapımı ve sadece bu tür bir görünüm için el yapımı olabilir.”

Kyster’in kullandığı plastik %30 oranında geri dönüştürülmüş malzemeden oluşuyor. Bu, şu anda kullanabileceği en yüksek geri dönüştürülmüş plastik yüzdesi, çünkü aksi takdirde mobilya için yapısal olarak yararlı olamayacak kadar çok bozunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın