Bir Ahırın Eve Dönüşümü

Benjamin Wilkes, eski bir ahırı aile evi olarak kullanılmak üzere yeniledi.

Fotoğraflar: Benjamin Wilkes

Orijinal ahır, geleneksel tarım uygulamalarında kullanılan yerel yapıların tipik bir örneği. Bu ahır yapıları, bölgenin daha geniş peyzaj karakterine ve doğal güzelliğine büyük katkı sağlarken artık birçoğu modern tarım uygulamalarına uygun olmadığından işlevsiz kalmış durumda.

Ahır, çağdaş bir aile evi olarak kullanılmak üzere bir restorasyon sürecinden geçmiş. Cephedeki taş işçiliği temizlenmiş ve kötü yıpranmış kireç çizgileri geleneksel teknikler kullanılarak değiştirilmiş.

Yeni mütevazı pencere çerçeveleri oluşturmak için temizlenmiş taş başlıklar ve eşikler kullanılmış.

Ev sahibi konutla kontrast oluştururken çevresini koruyup geliştiren, doğası gereği çağdaş bir proje talep etmiş. Ortaya çıkan tasarım, geleneksel tarım yapılarından etkilenmiş.

Ek yapı tamamen Sibirya Karaçamı ile kaplanmış ve orijinal ahırın moloz taş duvarlarıyla uyumlu bir şekilde uyum sağlayacak şekilde özel olarak seçilmiş.

Ahşap cephe SiOO:X ile kaplanmış. Uygulamayı takip eden aylarda, tüm levhalar renklerine ve elementlere maruz kalmalarına bakılmaksızın aynı tona dönerek sıcak gümüş-gri bir görünüme bürünecek.

Geleneksel ahır kapısına bir gönderme olan geniş formatlı X-brace karaçam sürgülü panjur, gölgeleme ve güvenlik sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın