Volkanik Mağarayı Anımsatan Bir Mağaza Tasarımı

Ayakkabı markası Alohas'ın, Barselona şehir merkezindeki mağazasını Clap Studio tasarladı.

Fotoğraflar: José Hevia

100 metrekarelik bu mağaza, Alohas’ın daha güçlü ve daha cesur bir estetikle karakterize edilen yeni görsel kimliğini aslına sadık bir şekilde yansıtıyor.

Ofis, tasarım sürecinde Alohas’ın orijinal olarak Hawaii’de kurulan ve aynı zamanda adının da kaynağı olan kendi geçmişinden ilham alıyor. Clap Studio, genellikle Hawaii ile ilişkilendirilen “temiz” ve cennetvari plaj estetiğinden uzaklaşmaya karar verdi ve takımadaları temsil eden manzaraya odaklandı.

Tasarım, Hawaii’nin volkanik manzarasını, özellikle lav tüplerini, lav akışı ve ardından soğumasıyla oluşan volkanik mağaraları çağrıştırıyor. Clap Studio “Lav nehrinin yüzeyi zamanla soğuyup sertleşerek yeraltı nehirleri oluşturuyor ve bu nehirler patlamanın ardından büyülü bir görünüme sahip tünellere dönüşüyor. Bu jeolojik konsept tasarımımızın temeli oldu,” şeklinde açıklıyor.

Alohas’ın ana mağazası, kendisini doğanın vahşiliğini tasarımın gelişmişliğiyle birleştiren bir ortam olan volkanik bir mağara olarak sunuyor. Keskin ve agresif şekillere sahip metal mobilyalar, lavın vahşiliğini taklit ederek mağazanın dingin atmosferiyle kontrast oluşturuyor.

Tavan ışıkları, zamanla bu tünellerin çatılarında oluşan ve onları çevrelerine yeniden bağlayan açıklıkları temsil ediyor. Agresif ve rafine olmak arasındaki bu diyalog, Alohas’ın yeni imajının ikiliğini mükemmel bir şekilde yakalayarak ziyaretçilere sürükleyici ve benzersiz bir alışveriş deneyimi sunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın