Japonya Kırsalında Açılı Beton Bloklarla Gizlenmiş Bir Ev

Nendo, Japonya'nın ormanlık bölümünde yer alan, beton blok paneller arkasına gizlenmiş üçgen bir ev olan Block Wall House'u tasarladı.

Karuizawa, Nagano’da yer alan ev, ormanlık arazinin içinden geçen bir yolun kenarında 110 metre boyunca uzanan uzun bir üçgen forma sahip olacak şekilde tasarlanmış.

Nendo, evi beton bloklardan oluşan duvarlarla çevreleyerek geçen trafiğe karşı korumuş, ancak yemyeşil çevrenin manzarasını korumak için aralarında boşluklar bırakmış.

Duvarları oluşturmak için, iki binden fazla küçük beton blok yatay bir beton ızgara içine çeşitli açılarda yerleştirilerek farklı yerlerde farklı seviyelerde ışık ve mahremiyet oluşturulmuş. Daha fazla mahremiyetin gerekli olduğu alanlarda iki sıra blok kullanılmış.

Bloklar, üretimi sırasında daha az CO2 yaymak üzere tasarlanmış geleneksel betona alternatif CO2-SUICOM’dan yapılmış.

Nendo, evin içindeki yaşam alanlarını ekran sıralarının arasına yerleştirilmiş ahşap yapılar halinde düzenlemiş.

Bu tasarım sayesinde, insanları daha da içeriye yönlendiren ve gerçek alandan daha büyük bir alan hissi veren mekansal bir deneyim oluşturulmuş.

Oturma odası, yemek odası, yatak odası ve banyodan oluşan odalar, koyu renkler ve dokulu malzemelerle tamamlanan loş ışıklı iç mekanlarla birleştirilmiş.

Ahşap zeminler, tavanlar ve sütunların yanı sıra kaba beton elemanlar ve oturma odasının kenarlarını saran bir bank gibi koyu gri mobilyalar da buna uygun şekilde düzenlenmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın