Her Türlü Hava Koşuluna Uygun Bir Eğitim Merkezi

WonKy, eski bir nakliye konteyneri ve askeri paraşütü kullanarak bir eğitim merkezi inşa etti.

Londra Lesnes Abbey Woods’ta inşa edilen The Clearing eğitim merkezinde ahşap işleri, doğanın korunması ve sürdürülebilir ormanlık alan yönetimi dersleri veriliyor. Ayrıca açık hava sınıfı olarak yerel okulların kullanımına sunulan yapı aracılığıyla çocukların doğaya erişiminin se sağlanması hedefleniyor.

Tasarım ofisi, merkezi her türlü hava koşuluna uygun bir alan olarak tasarlayarak geri kazanılmış malzemelerden oluşan bir paletle inşa etmiş.

Ana bina, ormanlık alana uyum sağlaması amaçlanan paslı cephelere sahip eski bir nakliye konteynerinden oluşurken hizmet dışı bırakılmış bir ipek paraşüt büyük bir barınak olarak kullanılmış.

Eğitim merkezi 217 dönümlük ormanlık alan içinde “daha önce bozulmuş ve ekolojik değeri düşük” bir alanda oluşturularak ormana daha fazla zarar verilmemesi hesaplanarak inşa edilmiş. Mevcut bir kamu patikasına bağlanan merkez tekerlekli sandalye erişimine uygun olarak tasarlanmış.

Ana binada sahne benzeri bir kat, bir toplantı odası, bir depo ve kare bir kule inşa edilmiş.

Çelik konteynerden inşa edilen elemanlar, hava koşullarına uygun olarak Corten ile kaplanmış.

Ana binanın en dikkat çeken öğesi ise Hastings kasabasındaki balık ağı çatı katlarından esinlenerek tasarlanan ve  paraşütü depolayıp kurutmak için kullanılan kule olmuş. İç kısmı kontrplakla kaplanan kule, yarı saydam cam takviyeli plastikten yapılmış bir “fener” ile tamamlanmış.

Binada, ahşap işleri sergileri ve etkinlikleri için bir sahneye dönüştürülen alana fon oluşturmak için  tam genişlikte bir metal silindir de kullanılmış.

Binanın sonunda, merkezin ahşap işleme aletlerini gece boyunca saklamak için bir depo alanı ve kenarlarında alçak bir beton bank inşa edilmiş.

Arsa da  gerektiğinde 50 metrekarelik bir eğitim alanı olarak kurulmak üzere tasarlanan paraşüt sığınağı için de bir alan ayrılmış. Eğitim merkezinin yakındaki bir ziyaretçi merkezinde şarj edilen bir batarya paketi kullanarak şebekeden bağımsız olarak çalışması sağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın