Marshgate UCL East Building

Marshgate UCL East Building

Stanton Williams Architects'in Londra Olimpiyat Parkı (Queen Elizabeth Olympic Park)'nda tasarladığı Marshgate UCL East Building, üniversite kampüsleri için yeni bir standart ortaya koyuyor.

Stanton Williams tarafından tasarlanan 35.000 metrekarelik alana sahip bina, Londra Olimpiyat Parkı’nda yer alıyor.

Marshgate, Londra’nın doğusundaki yeni kampüste bir araya gelecek olan çok sayıda fakültenin ortak bilgi ve uzmanlığından yararlanarak günümüzün en büyük sosyal, çevresel ve teknolojik sorunlarına çözüm bulmaya odaklanan işbirlikçi ve disiplinler arası bir eğitim ortamı yaratmak üzere tasarlandı.

UCL’nin en büyük tek binası olan bu simgesel yapı, yaratıcı endüstrilerden mühendisliğe, robotikten yeşil teknolojilere ve küresel sağlığa kadar çeşitli alanlar için sekiz katlı açık ve uyarlanabilir öğretim, araştırma ve işbirliği alanları sunarak yeni ve birbirine bağlı çalışma biçimlerini, tamamen yeni araştırma yollarını ve disiplinlerini davet ediyor.

Yeni tip bir üniversite kampüsü için standartları belirleyen bina, disiplinler arası öğrenmeyi, düşünmeyi ve araştırmayı teşvik ederek öğrencileri, akademisyenleri ve halkı bir araya getirmek üzere tasarlanmış.

Farklı katlar, her biri gayri resmi toplantılar veya sergiler için kendi çift yükseklikli işbirliği alanına sahip bir dizi “mahalle” halinde kümelenmiş.

Binanın alt katları, bir kafe, kamusal sanat sergileri ve okulları, toplum kuruluşlarını ve halkı binanın yaşamına ve kalbine çekmek için tasarlanmış etkinliklerle kamuya açık alanlardan oluşan bir ağ içeriyor.

Yeni peyzajlı kamusal alan, hem bitişikteki nehir kenarı hem de park ile hareketli ve erişilebilir bir arayüz sağlıyor.

Kamusal olanaklar ağırlıklı olarak zemin katta yer alırken, öğrenci, akademik ve araştırma alanları orta katlarda yoğunlaşıyor ve son derece uzmanlaşmış laboratuvarlar ve atölyeler öncelikle binanın üst katlarında yer alıyor.

Merkezi, gün ışığı alan bir atriyum, binanın tüm faaliyetlerini dikey olarak birbirine bağlarken, merdivenler ve yürüyen merdivenler de dahil olmak üzere son derece görünür dolaşım yolları, tesadüfi karşılaşmalar ve etkileşim için daha fazla fırsat yaratıyor.

Ek tesisler arasında imalat atölyeleri, medya stüdyoları, sergi alanları, tasarım stüdyoları, amfiler, bir kütüphane ve bir yönetici süitinin yanı sıra yerel işletmeler ve topluluklarla işbirliği ve katılım için alanlar bulunuyor.

İncelikle derecelendirilmiş ton ve dokularda yerinde ve prekast beton panellerden oluşan cephe, alt katlarda betonla işaretlenmiş ahşap, doğal gün ışığı ve havalandırmayı optimize etmek için şekillendirilmiş üst katlar içeriyor.

UCL’nin sürdürülebilirliği kampüsüne ve kültürüne yerleştirme misyonunu yansıtan dayanıklılık ve enerji verimliliği, Stanton Williams’ın tasarım yaklaşımının öncelikli konuları arasında yer aldı.

UCL East’in yeni kampüsü tam kapasitesine ulaştığında yaklaşık 4.000 öğrenci ve 700 personele ev sahipliği yapacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın