MSGSÜ Mimarlık Bölümü Türkiye’nin İlk UNESCO-UIA Onaylı Mimarlık Bölümü Oldu

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü; Türkiye'nin, Birleşik Krallık Mimarlar Odası (RIBA) destekli UNESCO-UIA Mimarlık Eğitimi Doğrulama Konseyi (VCAE) tarafından verilen, UNESCO-UIA onaylı ilk mimarlık bölümü oldu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü, Türkiye’nin, Birleşik Krallık Mimarlar Odası (RIBA) destekli UNESCO-UIA Mimarlık Eğitimi Doğrulama Konseyi (VCAE) tarafından verilen, UNESCO-UIA Validation’a sahip ilk mimarlık bölümü oldu.

Bölüm, Luis Rico-Guttierrez’in başkanlığında, 12-15 Aralık 2022 tarihlerinde yaptığı tam rapor grup ziyareti sonucunda, Aralık 2027’ye kadar, Birleşik Mimarlık Lisans Derecesi (4 yıl) ve Mimarlık Yüksek Lisans Derecesi (2 yıl) için beş yıllık koşulsuz doğrulama aldı.

UNESCO-UIA Validation

UNESCO-UIA Validation Komisyonu, onaylanmış okulların prestijini ve bütünlüğünü sağlayarak, mimarlık eğitiminde mükemmellik için uluslararası bir standart oluşturmayı amaçlıyor.

1996 yılında yayınlanan UNESCO-UIA Mimarlık Eğitimi Şartı, genç mimarların kendilerini küreselleşen mesleğin mesleki, sosyal ve kültürel zorluklarıyla yüzleşmeye tam olarak hazırlayan bir eğitim almalarını sağlamayı amaçlayan bir dizi yönergeyi ortaya koyuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın