EAA’nın Arnavutluk Kıyısında Tasarladığı Köyün İlk Kamusal Yapıları Açılıyor

Emre Arolat Architecture'ın Arnavutluk kıyısında projelendirdiği Green Coast Village'ın ilk kamusal yapıları halka açılıyor.

La Vista Green Coast, Palasa, Arnavutluk (Fotoğraflar: EAA-Emre Arolat Architecture)

Arnavutluk’un Palasa bölgesinde yer alan Green Coast Village’da çeşitli servis ve ticaret mekanları, oteller, tatil köyleri, konutlar, sosyal ve kültürel alanlar, spor tesisleri ile geniş ortak yeşil alanları bulunuyor. Masterplan çalışması EAA tarafından yapılmış olan proje yeni bir yerleşke olarak inşa ediliyor.

Green Coast Village Masterplan, Palasa, Arnavutluk

Söz konusu planın zihinsel çerçevesi bir tür kıyı köyü olarak inşa edilecek olan yerleşkenin gerek yapısal gerekse sosyal yaşam dokusu olarak “Akdenizli” olmanın kendine has özelliklerini ve özgül cazibesini yansıtması üzerine kurgulanmış.

Galeria By TEG, Palasa, Arnavutluk

Proje kapsamında yer alan La Vista Green Coast ve Galeria By Teg Temmuz ayında kapılarını ziyaretçilere açtı.

Galeria By TEG açılısından bir kare, Palasa, Arnavutluk

Topoğrafyaya uyum, basit ve yerel malzeme kullanımı, insan ölçeğine göre şekillenen bir tür parçalılık ve nitelikli kitlesel kompozisyon gibi unsurlar her iki tasarımın fiziksel omurgasını oluşturuyor.

La Vista Green Coast, Palasa, Arnavutluk

İnşaat çalışmaları yaklaşık bir yıldır süren yerleşkenin, tüm yapıların tamamlanarak açılması ile bölgenin çok önemli bir çekim noktası olması öngörülüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın