Dünyanın En Büyük Stadyumu Fas’ta İnşa Edilecek

2030 Dünya Kupası için, Oualalou + Choi ve Populous tarafından tasarlanan 115.000 kişilik Grand Stade Hassan II Stadyumu Fas'ta inşa edilecek.

Dünyanın en büyük futbol stadyumu olacak yapının görüntüleri, geçen hafta Marakeş’te düzenlenen 2030 Dünya Kupası organizasyon komitesi toplantısında gösterildi. Adını Fas’ın eski kralı Grand State Hassan II’den alan stadyumun, Casablanca şehrine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Benslimane’de inşa edilmesi planlanıyor. 2030 Dünya Kupası’na Fas, İspanya, Portekiz, Uruguay, Paraguay ve Arjantin ev sahipliği yapacak. Stadyum, aynı zamanda Fas milli futbol takımının da evi olacak.

Stadyumun 115.000 koltuk kapasitesiyle, 114.000 kapasiteye sahip Kuzey Kore’deki Rungrado 1 Mayıs Stadyumu’nu geride bırakması planlanıyor. Stadyum, geleneksel Fas Moussem çadırlarından ilham alan büyük bir çadır benzeri örtü ile kaplanacak.

Grand Stade de Casablanca, gelenekleri ve çağdaş ifadeleriyle Fas kültürüne derinlemesine kök salıyor. Çadır ve bahçe, aynı zamanda Fas’ın topoğrafyası ve manzaraları ile antik ve ilkel figürlere dayanıyor. Dünyaya açık ve koruduğu doğaya saygılı, cömert bir alan yaratmasıyla da Fas’ın büyük misafirperverlik geleneğinin somut bir örneği olması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın