Büyükçekmece Heykel Sempozyumu Başladı

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası Heykel Sempozyumu başladı.

Ozan Dursun

Büyükçekmece Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında dünya çapından sanatçıların katıldığı Uluslararası Heykel Sempozyumu başladı.

Anna Sosençkaya

Her yıl çeşitli ülkelerden sanatçıların katıldığı Heykel Sempozyumu’na bu yıl 6 sanatçı ve 3 asistan seçildi. Küratörlüğünü Nurettin Bektaş’ın yaptığı sempozyumda, sanatçılar arasında Anna Sosençkaya (Rusya), Allesio Ranaldi (İtalya), Ciprian Hopirtean (Romanya), Kamen Tanev (Bulgaristan), Ozan Dursun (Türkiye) ve Sıtkı Eryılmaz (Türkiye); asistanlar arasında ise Türkiye’den Alperen Aras, Atıfcan Yaraç ve Mustafa Karahayıt yer alıyor.

Ciprian Hopirtean

Mermer malzeme üzerine odaklanan sempozyum kapsamında her bir heykeltıraş kendi eseri üzerinde çalışmalara başladı.

Festival sonunda ortaya çıkan eserler, Büyükçekmece ilçesinin çeşitli park ve meydanlarında sergilenecek.

Ozan Dursun

Türk sanatçılar arasında yer alan Ozan Dursun sempozyum ile ilgili şunları söyledi:

“25 yıldır düzenlenen ve Büyükçekmece için çok değerli olan Uluslararası Heykel Sempozyumu’nda, bu yıl iki Türk sanatçı olarak yer alıyoruz. Bu sempozyum kapsamında birçok yerli ve yabancı sanatçının bir araya gelmesinin, ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek için çok önemli olduğunu düşünüyorum ve bunun bir parçası olduğum için çok mutluyum. Tamamlamış olduğumuz heykelleri, kamusal alana yerleştirip halkla etkileşime geçirmek ve kültürel anlamda bir boyut kazandırmak istiyoruz.”

Kamen Tanev

Eserlerini yer çekimi ve geometrinin dengesi üzerine deneysel form arayışları temelinde şekillendiren Kamen Tanev’in ise daha önce yaptığı açık alan eserlerinden biri şu anda Tadao Ando’nun Asya Modern Sanat Müzesi’nin önünde sergileniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın