212 Photography Istanbul

212 Photography Istanbul'un yedincisi 28 Eylül - 13 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek. Fotoğrafın yanı sıra farklı disiplinleri dahil ettiği kapsamlı programıyla İstanbul’un farklı rotalarında sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Uluslararası mecrada her yaştan amatör ve profesyonel fotoğrafçının katılımına açık yarışma için 8 Eylül'e kadar başvuru yapılabiliyor.

Geçtiğimiz yıl, 100.000’e yakın ziyaretçi ile buluşan “Şehrin Festivali” 212 Photography Istanbul, yedinci yılında bir kez daha kapsamlı bir festival deneyimini 30‘a yakın farklı noktada izleyicisiyle buluşturacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın katkılarıyla Türkiye Kültür Yolu Festivali programı dahilinde gerçekleşen “Şehrin Festivali” 212 Photography Istanbul, sürdürülebilir bir sanat ve kültür geleneği oluşturmak üzere çıktığı yolda yedinci yılına giriyor.

İBB KÜLTÜR ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Kültür AŞ iş birliği içinde olan 212 Photography Istanbul 2024 programında Türkiye’den ve dünyadan isimleri İstanbul’da ağırlayacak.

Fuchsia (Türkiye), James Kerwin

Festivalin 2024 Programında Öne Çıkanlar

Yedinci edisyonunda 212 Photography Istanbul, çağımızın en önemli fotoğrafçılarından ve aktivistlerinden biri olan Sebastião Salgado’nun “Genesis” sergisiyle İstanbul’u büyülemeye hazırlanıyor. Sergi, 28 Eylül’den itibaren Aralık sonuna kadar T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi’nde 3 ay boyunca ziyarete açık olacak.

Festival, bu sene yine program içeriği ile takipçilerine çok özel bir keşif rotası sunacak. Sanatçıların modadan gastronomiye, mimariden yeni medyaya farklı yaratıcı disiplinlerden projeleri yer alacak. Sergilerin yanı sıra festival programında atölye, söyleşi, film gösterimleri, konserler, dans/performans gibi pek çok farklı etkinliğe yer verecek.

A Fine Art Photographer of Heritage buildings, Abandoned Structures, Relics & Ruins.

212 Photography Istanbul mekânları arasında;

Festivalin yedinci yılında İstanbul’un iki yakasına yayılan programında MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi, YK bomontiada, Akaretler, Galata Rum Okulu, St. Benoît Kilisesi, Taksim Sanat, Institut Français, St. Antuan Kilisesi, 212 Studio, Yeldeğirmeni Sanat, Akaretler, Moda İskelesi, Soho House, Zorlu PSM, Werkstatt Akademi’nin yanı sıra paralel sergilerle birlikte Anna Laudel, Büyükdere35, Fotoğrafevi, artsümer, Evin Sanat Galerisi, Gallery Duende ve daha pek çok mekânda festival programı takip edilebilecek.

Yenilikler;

7. edisyonunda ilklere imza atan 212 Photography Istanbul, festival tarihleri dışında da farklı sergi ve program içerikleriyle yeni projeler üretmek amacıyla Scarlett Hooft Grafland’ın “Salt Lake” projesini 13-31 Mayıs tarihleri arasında hayata geçirdi. Daha önce festivalin 2021 programında yer alan Hollandalı fotoğrafçı, Hollanda – Türkiye Dostluk Antlaşması’nın 100. yılı kapsamında Hollanda Konsolosluğu ve Mondriaan Fonu tarafından desteklenen sergi ve söyleşisi için bir kez daha İstanbul’a geldi.

Yıla yayılan programı ile daha kapsamlı bir içerik sunmaya hazırlanan 212 Photography Istanbul, yenilikleri arasına uzun dönem sürecek sergilerini de ekliyor. Bir ay boyunca ziyaret edilebilecek sergilerle birlikte Sebastião Salgado’nun “Genesis” projesi üç ay süreyle ziyaretçilerle buluşacak.

Bu seneki sergilerde özellikle güncel üretim tekniklerine ve sergileme yöntemlerine yer vererek, katılımcılarına yenilikçi ve ilham verici bir deneyim sunuyor.

Warmup

Uluslararası 212 Photography Istanbul Fotoğraf Yarışması için başvurular devam ediyor!

Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı uluslararası fotoğraf festivali olan 212 Photography Istanbul, uluslararası mecrada her yaştan amatör ve profesyonel fotoğrafçının katılımına açık yarışması ile ulaştığı farklı seslerin, sosyal, kültürel ve sanatsal olguların izini coğrafyadan ve önyargılardan bağımsız olarak sürüyor. Alanında dikkat çeken ve ufuk açan isimlerin yer aldığı jüri tarafından değerlendirilecek yarışmanın kazananı 5000 Euro ile ödüllendirilecek.

Son başvuru tarihi 8 Eylül 2024 olan Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması ile ilgili tüm detaylara web sitesi ve festival sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın