Tuğla Duvar Etrafında Şekillenen Ev

Mimar Sabba Khan ve Mark Bonshek, "Two Up, Two Down" adını verdikleri Doğu Londra'daki kendi sıra evlerini merkezi bir tuğla duvar etrafında yeniden tasarladı

Müşteri, mimar ve müteahhit olarak hareket eden çift, evin içini yeniden düzenlerken alanı en verimli şekilde kullanmak için küçük eklemeler yapmayı amaçlamış.

Çiftin tasarım felsefesi, çok az ile en fazlasını nasıl yapabilecekleri olmuş. Hacimsel bir yaklaşım benimseyerek genişlik yaratmayı, odaların ötesinde manzaralar sunmayı ve mekânsal düzenlemeyle mütevazı bir hava yaratmayı amaçlamışlar.

Ofis, 2018’de satın aldıkları sıra evdeki iç duvarların tamamını kaldırdıktan sonra, binanın ortasından geçen merkezi bir gri tuğla “omurga duvarı” eklemiş. Bu duvar, ön odadan görülebilen merdivenleri desteklerken evin tam yüksekliğinde uzanarak eve doğal ve dokusal bir hava katıyor.

Evin akışını ve açıklığını artırmak için iki küçük ek eklenmiş. Zemin katta mevcut uzatma, ışık dolu mutfağı barındıran tam genişlikte bir tuğla ek kütle ile değiştirilirken evin en üstünde ise mevcut çatı katı dönüşümü, ahşap çerçeveli bir çıkma eklenerek genişletilmiş.

Mekân hissini daha da artırmak için, birinci kattaki banyo ve çalışma odasını çevreleyen duvarlar perdelerle değiştirilirken banyoda, çift kat yüksekliğinde bir alan oluşturmak için tavanın bir bölümü kaldırılmış.

Yıkım sırasında Khan Bonshek, yeniden yapılanmada kullanılan malzemeleri kurtarmış. Bu malzemeler, kontrplak ve yoğurt kapları gibi ulaşılabilir malzemelerle birlikte kurtarılan tik ağacı, siyah mermer ve pirinçle tamamlanmış.

Birleşik Krallık’taki yenilemeler şu anda %20 KDV’ye tabi tutulduğu ve bu vergilerin yeni bina projelerinde uygulanmamasından Khan, bu evin Birleşik Krallık’taki sıralı evlerin nasıl iyileştirilebileceğine dair bir örnek olabileceğine inanıyor. Bu yüzden de çift başlangıçtan itibaren, yenilemede amacın mülkün sadece bir kazanç olarak görülmesi yerine rahat ve sağlıklı bir ev yaratma felsefesiyle hareket etmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın