Paris’te İsviçre’ye Özgü Bir Karşılama Alanı “Maison Suisse”

Atelier 522 tarafından tasarlanan Masion Suisse France 2024, Paris'te Dışişleri Bakanlığı bahçesinde yer alıyor.

“İsviçre nasıl bu kadar başarı elde edebiliyor? Sporda, politikada ve ekonomide stabiliteyi yakalamalarının; çakıdan parçacık hızlandırıcılara kadar çığır aşan araştırmalar ve buluşlar yapmalarının sırrı ne? Avrupa’nın ortasında onu hangi özelliği benzersiz kılıyor?”

Atelier 522’nin tasarımını üstlendiği Maison Suisse France 2024, Paris’te Dışişleri Bakanlığı’nın bahçesinde yer alıyor.

Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Odağında Tasarım

Halka açık olarak tasarlanan Maison Suisse, bulunduğu önemli konum içerisinde Olimpiyat Oyunları sırasında İsviçre’ye özgü bir karşılama alanı yaratıyor. Yaklaşık 1.100 m²’lik mekan; “sürdürülebilirlik ve inovasyon” temasının yanı sıra, her yaş grubuna uygun, yaratıcı gastronomi ve etkinlik konseptleri sunuyor.

Renklerle Öne Çıkan Bir Konut

Masion Suisse’de ana renk paleti, kırmızı ve beyazdan oluşturuldu. İsviçre bayrağına referans veren renkler ile pavilyonun yapımında benimsenen prensipler vurgulandı.

Tasarım kapsamında hem katı formlar hem de özgür düşünce ve sürdürülebilirlik odak noktası olarak belirlendi. İnşaat sırasında kullanılan geri dönüştürülebilir malzemeler sayesinde, yeşil alan içerisinde huzurlu bir İsviçre pavyonu yaratıldı. Ziyaretçiler bu alanda İsviçre’nin etkileyici coğrafyasını, deneyim istasyonlarını ve kültürünü gözlemleyebilecek.

Zeminde ve duvarlarda kullanılan çizgili desenler ile stadyumdaki pistlere referans verildi ve iç mekanda sportif estetik vurgulandı. Böylece İsviçre’nin kimliği ve spor kültürü sentezlendi.

Etiketler

Bir yanıt yazın