David Closes, Katalonya’daki Müzeye Metal Bir Giriş Ekledi

İspanya, Manresa'daki Katalonya Barok Müzesi girişi, David Closes tarafından yenilendi.

Eski bir barok kilisenin yerinde yer alan yeni tasarım, müzeye olan erişimi iyileştiriyor.

Giriş yapısına ek olarak, orijinal Eski Saint Ignatius Koleji manastırından geçen ve parlak turuncu metalle tamamlanan yürüyüş yolları ve rampalardan oluşan bir dizi rota oluşturulmuş.

“Proje, kısaca, Cizvit kompleksinin geçmişi ve şehirle bağlantısını yeniden kurarak hem müdahalenin yapıldığı yeri hem de binanın kendisini ‘yeniden anlamlandırmayı’ amaçlıyor,” diye açıklıyor Closes.

Giriş, arsa boyunca uzanan geniş, alçak bir hacimden ve büyük metal sütunlar üzerinde yükselen üç katlı, açılı bir hacimden oluşuyor.

Açısal formu, lobi alanlarındaki tam boy cam ve ince açıklıkların karışımıyla hem eski kolejin hem de binayı çevreleyen şehrin manzarasını çerçevelemek için tasarlanmış.

Düzensiz bir şekilde yerleştirilmiş delikli alüminyum paneller, giriş pavyonunu güneşten korurken arkadaki pencereler açıldığında temiz havanın dolaşmasına izin veriyor.

Daha önce kiliseyi manastırdan ayıran bölme duvarı, drenaj borularını gizlerken yeni ve eski arasındaki geçişi de yumuşatmak için tasarlanmış metal bir ızgarayla kaplanmış.

Mevcut duvara, menteşeli bir açıklığa benzeyen delikli bir alüminyum perdeyle korunan ve merdiveni aydınlatmak için yapılan açılı bir pencere eklenmiş.

“Kilisenin eski bölme duvarının önüne yerleştirilen yeni hacimler, binanın yeni cephesinin biçimine izin verecek ancak aynı zamanda da bölme duvarında kalan eski kilisenin en önemli ayak izlerini de görecek şekilde düzenlendi.” 

Giriş lobisinden manastıra ve avluya erişilebilir bir yol sağlayan rampa, Cizvit Tarikatı’nın amblemlerinde kullandığı parlak turuncu renge sahip.

 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın