Handel Architects “Kanada’nın En Büyük Pasif Ev Binasını” Tamamladı

Toronto'da Handel Architects tarafından tasarlanan bir üniversite binası, Kanada'nın Pasif Ev kriterlerini sağlayan en büyük binası.

Harmony Commons, Toronto Scarborough Üniversitesi’nde 746 birinci sınıf öğrencisine ev sahipliği yapan, yemekhane ve ofisler içeren bir yurt binası. Kampüsün kuzey bölgesinde bulunan bina, U şeklinde düzenlenmiş üç hacimden oluşuyor ve ortada yükseltilmiş, merkezi bir avlu bulunuyor. Avlu, cam bir cepheyle çevrili yemekhanenin tepesinde yer alıyor.

Şekli ve oryantasyonu, “geleneksel bir alçak katlı kampüs avlusunun organizasyonu” doğrultusunda ve öğrencilere doğayla bağlantı sağlama arzusuyla yönlendirilmiş.

2023’te tamamlanan bina, yakın zamanda Almanya, Darmstadt’taki Passivhaus Enstitüsü tarafından Pasif Ev binası olarak tanınmış.

Ekibe göre, sertifika binayı Kanada’daki en büyük Pasif Ev binası ve bu tanıma layık görülen dünyadaki en büyük yurt binası olarak öne çıkarıyor.

Bu tanımlama Handel’in büyüyen Pasif Ev projeleri portföyüne bir yenisini daha ekliyor ve Harmony Commons’ı Kanada’daki en büyük Pasif Ev binası yapıyor. Ayrıca sertifika almaya hak kazanan dünyadaki en büyük yurt binası da oluyor.

Tamamen elektrikle çalışan yapı, doğal ışığı en üst düzeye çıkarırken ısı kaybını azaltacak şekilde boyutlandırılmış pencerelerle donatılmış.

Handel Architects’e göre, kampüste 2003 yılında inşa edilen başka bir yurt binasıyla karşılaştırıldığında, Harmony Commons “en yoğun ısıtma koşullarında dahi yaklaşık %70 daha az enerji kullanıyor”.

Mimarlık ofisi, binayı sekiz ay boyunca inceleyerek, enerjiyi daha tutarlı bir şekilde kullandığını bulmuş. Bunun bir elektrik şebekesindeki genel maliyeti ve eforu azaltmada önemli bir faktör olduğunu belirtiyor.

“Şaşırtıcı olan, enerji kullanımının her ay tutarlı olması. Bu önemli bir konu çünkü binaları tutarlı talep eğrilerine sahip olacak şekilde tasarlamak, yenilenebilir bir şebeke inşa etmek için kritik öneme sahip.”

Etiketler

Bir yanıt yazın