Uluslararası Cami Tasarımı Yaz Okulu

İTÜ Mimarlık Fakültesi ve Taksim Camii Vakfı işbirliğiyle 18-27 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Uluslararası Cami Tasarımı Yaz Okulu" için 25 Ağustos 2024 tarihine kadar başvuru yapılabiliyor.

Uluslararası Cami Tasarımı Yaz Okulu 18-27 Eylül 2024 tarihlerinde İTÜ Mimarlık Fakültesi ve Taksim Cami Vakfı işbirliğiyle Taşkışla’da gerçekleşecek. Geleceğin cami mimarisine yön vermek isteyen lisans ve lisansüstü seviyesindeki öğrenciler ile genç tasarımcılar için kayda değer bir deneyim kazanma fırsatı sunan yaz okuluna son başvuru tarihi 25 Ağustos 2024.

Uluslararası Cami Tasarımı Yaz Okulu, yerel ve küresel ortamda, akademi, sivil toplum ve meslek profesyonellerini bir araya getirerek bilgi, fikir ve tecrübe paylaşımı sağlamak üzere planlandı. Yaz okulu programı, katılımcıların teorik-pratik bilgi birikimlerini artıracak ve mesleki deneyimlerini derinleştirecek eğitim seminerleri, panel, atölye, tasarım stüdyosu, teknik gezi, jüriler ve sergi gibi çok yönlü etkinlikler içeriyor. Cami mimarisinin geleceğine yön vermek isteyen genç tasarımcılar bu etkinliklerde deneyimli cami tasarımcıları ile İstanbul’da buluşma fırsatı yakalayacak. Yaz okulu, tasarım disiplinlerinde (Mimarlık, İç Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı, Endüstriyel Tasarım vd.) yer alan öğrenci ve meslek insanları öncelikli olmakla birlikte, konuya ilgi duyan tüm disiplinlerdeki öğrenci ve meslek insanlarının katılımına açıktır. Lisans 3. veya 4. sınıf öğrencileri, lisansüstü eğitim öğrencileri veya mezuniyetinden en fazla 10 yıl geçmiş olan meslek insanları başvuruda bulunabilir.

Uluslararası Cami Tasarımı Yaz Okulu 18-27 Eylül 2024 tarihlerinde kesintisiz 10 gün sürecek olup katılımcıların devam ve sürekliliğe dikkat etmeleri beklenmektedir. Yaz okuluna düzenli ve aktif katılanlara sertifika verilecektir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

● Güncel Transkript

● Öğrenci Belgesi veya Mezuniyet Belgesi (e-devlet’ten alınan belgeler geçerlidir)

● Portfolyo (Teslimi opsiyonel olup içeriği değerlendirme kriteri olarak kullanılacaktır)

● Niyet / Motivasyon Mektubu

● Dil Belgesi (Zorunlu olmayıp, değerlendirme kriteri olarak kullanılacaktır)

Değerlendirme sonucunda programa kabul edilen adaylara 1 Eylül 2024 tarihinde bildirim yapılacaktır.

İstanbul dışından programa iştirak edecek öğrenci katılımcılara İTÜ Rektörlüğü tarafından konaklama desteği sağlanacaktır.

25 Ağustos 2024 tarihine kadar yaz okuluna bağlantıdaki kayıt formunu doldurarak başvurabilirsiniz.

Sorularınız ve iletişim için: mosquestudies@itu.edu.tr

Etiketler

Bir yanıt yazın